Ετικέτες

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Συνέλαβαν τρεις έφηβες που πήγαιναν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

Συνέλαβαν τρεις έφηβες που πήγαιναν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

22/10/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
Συνέλαβαν τρεις έφηβες που πήγαιναν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος
Τρία κορίτσια εφηβικής ηλικίας από τις ΗΠΑ τέθηκαν υπό κράτηση στη Φραγκφούρτη και εστάλησαν πίσω στην πατρίδα τους καθώς η τύχη τους αγνοείτο από την περασμένη εβδομάδα και πιστεύεται ότι έκαναν το ταξίδι με στόχο να ενταχθούν στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.
Τα κορίτσια εστάλησαν το σαββατοκύριακο (18-19/10/2014) πίσω στις οικογένειές τους στο Ντένβερ του Κολοράντο, δήλωσε χθες, Τρίτη (21/10/2014), στην Ουάσινγκτον εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Δύο από τα κορίτσια ήταν αδελφές με καταγωγή από τη Σομαλία και ηλικίας 15 και 17 ετών και η τρίτη ήταν μια 16χρονη από μια άλλη οικογένεια σουδανικής καταγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντένβερ Ποστ».
Εκπρόσωπος της σομαλικής οικογένειας είπε στην «Ποστ» πως τα κορίτσια αγόρασαν τα ίδια τα εισιτήριά τους, αλλά δεν απάντησε σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν μέσω της Τουρκίας για να ενωθούν με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.
Μια από τις Σομαλές αδελφές είπε στις γερμανικές αρχές πως πήγαιναν στην Τουρκία για να σπουδάσουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Φωνής της Αμερικής» το σαββατοκύριακο. Η Τουρκία θεωρείται από τους ειδικούς διαμετακομιστικό σημείο για ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.
Τα κορίτσια χαρακτηρίσθηκαν αγνοούμενα αφού απουσίασαν από το σχολείο τους.
Ο πατέρας του κοριτσιού από το Σουδάν ενημερώθηκε με τηλεφώνημα από το σχολείο και η άλλη οικογένεια ενημέρωσε την αστυνομία πως λείπουν τα διαβατήρια των κοριτσιών και 2.000 δολάρια.
Οι τρεις έφηβες τέθηκαν υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές στη Φραγκφούρτη και επέστρεψαν στις οικογένειές τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με την “Ποστ”.
Όταν ερωτήθηκαν από τον σερίφη γιατί πήγαν στη Γερμανία, τα κορίτσια από τη Σομαλία είπαν απλώς “για οικογενειακούς λόγους” χωρίς να επεκταθούν, αναφέρεται στην έκθεση του σερίφη, σύμφωνα πάντα με την “Ντένβερ Ποστ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου