Ετικέτες

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ Η.Π.Α ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.


Οι Η.Π.Α εξετάζουν το ενδεχόμενο επιθέσεων εδάφους στο Ιράκ σε περίπτωση που θεωρηθούν αναποτελεσματικές οι εναέριες επιδρομές.

epithesiusa

  Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει μία χερσαία επιχείρηση στο Ιράκ, εάν οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους (EI) κριθούν ως  αναποτελεσματικές,γράφει η εφημερίδα ”Kommersant”, σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση του επικεφαλής της επιτροπής του προσωπικού των στρατού των ΗΠΑ, ”Martin Dempsey”,σχετικά με τη δυνατότητα αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ έδωσε το σήμα:««Το Πεντάγωνο παραδέχεται τη δυνατότητα επιστροφής στη χώρα αυτή μετά την επέμβαση και την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν. Ο Λευκός Οίκος θεωρεί αυτό το σενάριο “καθαρά υποθετικό.” Ωστόσο, παρά την επιθυμία του Μπαράκ Ομπάμα  να αποφύγει άλλο έναν πόλεμο, η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου συνασπισμού εναντίον των ισλαμιστών που ανακοινώθηκε  αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, σίγουρα απαιτεί μία πιο ενεργή συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου