Ετικέτες

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΡΑΠΕΡ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


140826-douglas-mcauthur-mccain-jms-1755_dde06f2d813414881122ca172f070cc4-nbcnews-ux-520-360

 Αμερικανός 33χρονος ράπερ, ο Douglas McArthur McCain, σκοτώθηκε στο Χαλέπι ενώ πολεμούσε με την πλευρά των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στα συροτουρκικά σύνορα. Είχε γεννηθεί στο San Diego της Καλιφόρνια και το ισλαμικό του όνομα στη Συρία ήταν “Dua al Abdullah”.Όταν σκοτώθηκε βρέθηκαν επάνω του το αμερικανικό διαβατήριό του και 800 δολλάρια. Η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ταυτότητά του. Διαδίδονται φήμες ότι ίσως πρόκειται για ανιψιό του γερουσιαστή Mc Cain.

 Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 O ισλαμιστής από την Καλιφόρνια, σκοτώθηκε το σαββατοκύριακο ενώ πολεμούσε στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας. Φωτογραφίες του διαβατηρίου του McCain και της σορού του που έφερε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο λαιμό , έγιναν γνωστές στο αμερικανικό ειδησεογραφικό NBC News .

 lhhll
Υψηλός αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο κανάλι NBC News ότι η διοίκηση είναι ενήμερη του θανάτου του McCain στη Συρία και ότι η οικογένειά του έλαβε γνώση τη Δευτέα. Οι αρμόδιοι πρόσθεσαν ότι υπάρχουν δεκάδες αμερικανών που πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις των εξτρεμιστικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της ISIS.

“Αυτό που μας απασχολεί είναι η απειλή που συνιστούν αυτά τα άτομα για τις ΗΠΑ μετά την επιτροφή τους, καθώς μπορεί να κάνουν τρομοκρατικές ενέργειες“

Η εκπροσωπος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Caitlin Hayden επιβεβαίωσε το θάνατο προσθέτοντας:

“Χρησιμοποιούμε κάθε μέσο ώστε να εμποδίσουμε ιδιώτες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να λάβουν μέρος σε βίαιο Τζιχάντ.”

Ο 33χρονος McCain, αποκαλούσε τον εαυτό του στο Facebook “Duale ThaslaveofAllah” (Duale, ο δούλος του Ισλάμ) ενώ στο Twitter του έγραφε: “Το Ισλάμ πάνω από όλα.“

Ο Douglas McAuthur McCain γεννήθηκε στο Illinois στις 29/01/81. Η οικογένειά του αργότερα μετακόμισε στη περιοχή της Minnesota, Twin Cities.

“ Ο Doug ήταν ένας αστείος άνθρωπος. Έπαιζε basketball, έκανε πολλές πλάκες…” Άλλος συμμαθητής του τον περιέγραψε σαν καλό παιδί που αγαπούσε τους φίλους του και την οικογένειά του.

Μετά το σχολείο είχε ένα μικρό ιστορικό παραβάσεων του Νόμου με συλλήψεις το 2000 και το 2006.

Στο Ισλάμ προσυλητίστηκε το 2004, σύμφωνα με τη δική του ανάρτηση στο Twitter

Κάποια στιγμή ο αμερικανός τζιχαντιστής μετοικίζει στην Καλιφόρνια και αρχίζει να γίνεται γνωστός στους κύκλους του τζαμιού Masjid Nur. “Πάντα ήθελε να είναι ένας καλός μουσουλμάνος”, δήλωσε μια σομαλή ιδιοκτήτρια εστιατορίου όπου εργαζόταν ο Dual /Douglas.

Στη hip-hop μουσική του εμπλέκει το Κοράνι και τις Χαντίθ, το Χαλιφάτο της Οικουμένης, τον Δρόμο για τον Παράδεισο, την Μαύρη Σημαία κτλ.Λαμβάνει μέρος σε πολλές συναυλίες στη Σουηδία.

“Ο Άλλάχ με κρατάει ζωντανό μέρα -νύχτα. Χωρίς τον Αλλάχ είμαι ένα τίποτα.“, έγραφε στο fb. Άλλες αναρτήσεις ήταν ακόμη πιο σκοτεινές: φωτογραφίες με το μάυρο λάβαρο της ISIS αλλά και εικόνες με ισλαμιστές όπου σχολίαζε: “Έρχονται οι μαύροι στρατιώτες του Αλλάχ.” Φωτογραφίες του με το κοράνι και την επιγραφή“Το Κοράνι είναι το μόνο που έχω ανάγκη σε αυτήν την ζωή των αμαρτιών”.

Στις 13/05/ έγραφε:

Γύρισα στο Ισλάμ εδώ και 10 χρόνια και πρέπει να ευχαριστήσω τον Αλλάχ γιατί είναι το καλύτερο πράγμα που συνέη ποτέ στη ζωή μου. Την ανάρτηση συνόδευαν φωτογραφίες του εν μέσω άλλων τζιχαντιστών.

Στις 3 Απριλίου, είχε ήδη αναρτήσει σε tweet τη μεταφρασμένη στα αγγλικά ομιλία ενός εκπροσώπου της ISIS, του Abu Muhammad al-Adnani

Υπάρχουν μάρτυρες που βεβαιώνουν ότι τον συνάντησαν στη γειτονιά Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης να τρώει σε ένα Burger King και να ετοιμάζεται να περάσει τα σύνορα για να κάνει Τζιχάντ στη Συρία.

Στις 09/06 ο Mc Cain ή Duale κατά το καλλιτεχνικό του όνομα, έγραφε σε έναν μαχητή της ISIS στο Twitter: “Θα είμαι κοντά σας στην πόλη Ράκκα αδέρφια πολύ σύντομα “

Η τελευταία του ανάρτηση:

“Tώρα είμαι με τα αδέρφια μου.” “Προσευχηθείτε για την ISIS.”

dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου