Ετικέτες

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Έλληνες Θεοί στους δρόμους του Βελγίου



Δύο καλλιτέχνες από την Ισπανία εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό art installation στο πλαίσιο του North West Walls Street Art Festival στο Βέλγιο.

Η πλούσια ελληνική μυθολογία με τις αξεπέραστες ιστορίες της και τους εμβληματικούς θεούς της έχει αποτελέσει κατά καιρούς πολύτιμη πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Από την Αμερική και την Αυστραλία μέχρι και την Ευρώπη, η ελληνική μυθολογία κεντρίζει το ενδιαφέρον των φίλων της Ελλάδας, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να αντλούν υλικό από αυτήν και να την προβάλλουν σε όλα τα μέρη της γης.

Λίγες εβδομάδες πριν, όσοι παρευρέθηκαν στην παράσταση της Martha Graham Company, είχαν την τύχη να απολαύσουν ένα εξαιρετικό χορευτικό δρώμενο, ορμώμενο από τους μύθους της Αρχαίας Ελλάδας με τίτλο: “Celebrating the Greek Connection”. Άλλωστε η ίδια η ιέρεια του χορού, Μάρθα Γκράχαμ, ήταν λάτρης της ελληνικής μυθολογίας δείχνοντας την προτίμησή της σε αυτήν από τις πρώτες κιόλας δουλειές της.



Μέρος του συνολικού έργου των Pichi & Avo

Αυτή τη φορά, οι Έλληνες Θεοί γεμίζουν τους δρόμους του Βελγίου μέσα από τα γκράφιτι του καλλιτεχνικού διδύμου Pichi & Avo. Το καλλιτεχνικό ζευγάρι είναι ιδιαίτερα γνωστό στους κύκλους του γκράφιτι καθώς σε αντίθεση με την πλειοψηφία των καλλιτεχνών δρόμου, προτιμά να εργάζεται σε ντουέτο, απορρίπτοντας τον εγωκεντρισμό που συχνά συνοδεύει αυτή τη μορφή τέχνης. Πιστεύουν ότι τέσσερα μάτια και τέσσερα χέρια είναι ικανά να πετύχουν σε πιο γρήγορους χρόνους, περισσότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πρόσφατα, ο εικαστικός καλλιτέχνης Arne Quinze, ως επιμελητής του North West Walls Street Art Festival σχεδίασε αρχιτεκτονικές κατασκευές από κοντέινερ προκειμένου να λειτουργήσουν ως καμβάς για καλλιτέχνες δρόμου που θα ήθελαν να τους ζωγραφίσουν.

Μεταξύ άλλων, κάλεσε τους Pichi & Avo να συμμετέχουν, ζωγραφίζοντας στις διαθέσιμες επιφάνειες το θέμα της επιλογής τους. Οι δύο καλλιτέχνες προτίμησαν ως θέμα τους αρχαίους Έλληνες Θεούς, απεικονίζοντας στα επτά κοντέινερ τον Ποσειδώνα, τον Δία, την Αθηνά κ.α. Στο έργο τους, οι θεοί μοιάζουν μεγαλόσωμοι, ρωμαλέοι και γεμάτοι πυγμή ενώ σαν σύνολό της η εικαστική εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να διακριθούν σε σημαντικούς διαγωνισμούς γκράφιτι του κόσμου ενώ συνήθως επιλέγουν να ζωγραφίζουν με σπρέι σουρεαλιστικές εικόνες με δυνατά μηνύματα. Μηνύματα που έχουν τον στόχο να προβληματίσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να ξεσηκώσουν τον κόσμο.




Ολόκληρο το έργο










Περισσότερες πληροφορίες για τη συνολική τους δουλειά μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

* photo credits:Street Art News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου