Ετικέτες

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Προβληματισμένη η γερμανική κυβέρνηση από τους χιλιάδες Ευρωπαίους ανέργους – «Σφίγγει» τους κανόνες για τους μετανάστες της Ε.Ε.

 


σημ.Αμετανόητου: Αυτοί που βρίσκονται στην “κόλαση” δεν φοβούνται τα καζάνια…γιατί τώρα αρχίζουν και σιγοβράζουν και κάποια άλλα, λίγο βορειότερα…

 Η οικονομική κρίση οδήγησε χιλιάδες Ευρωπαίος, από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, προκειμένου να βρουν εργασία και σήμερα, πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι και στα ξένα εδάφη. Το θέμα συτό προβληματίζει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία αναζητά τρόπους περιορισμού του φαινομένου
.Όπως έγινε γνωστό, από το 2013 σημειώνεται αύξηση κατά 21,6% στον αριθμό των μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας στην Γερμανία. Μάλιστα, τον Απρίλιο ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 300.000, μεταξύ των οποίων και 43.513 Έλληνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι περισσότεροι άνεργοι από χώρα της Ε.Ε. στην Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία.
Η ανεργία των νέων στην Γερμανία, με 7,8%, βρίσκεται, πάντως, σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, την ώρα που ο μέσος όρος της Ε.Ε. ξεπερνά το 22%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung και όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δεδομένα αυτά έχουν οδηγήσει τη Γερμανία στην αναζήτηση μέτρων, προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τους μετανάστες από κοινοτικές χώρες, ενώ υπό συζήτηση τίθενται και εισηγήσεις για αυστηρότερη τιμωρία όσων συλληφθούν να εκμεταλλεύονται το γερμανικό σύστημα επιδομάτων.
Μεταξύ των «ποινών» που εξετάζονται είναι, σε ακραίες περιπτώσεις, η απέλαση από τη χώρα ή ακόμη και η απαγόρευση νέας εισόδου. Άλλες προτάσεις κάνουν λόγο για περιορισμό παραμονής των μεταναστών ως και έξι μήνες προκειμένου να αναζητήσουν εργασία.
Σημειωτέον πως η Γερμανία έχει ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας το δικαίωμα να απορρίπτει αιτήματα για την χορήγηση επιδομάτων, προκειμένου να αποφευχθεί ο «προνοιακός τουρισμός».
Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου