Ετικέτες

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σοβαρότατη εξέλιξη με την Γεωργία…



20140516-004634.jpg
Δικαίωση του βασικού θέματος του παρόντος ιστοχώρου προέκυψε μόλις μερικές ώρες μετά την ανάρτησή του, με δηλώσεις των οποίων το περιεχόμενο εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν ορισμένοι έχουν συναίσθηση των ορίων εντός των οποίων μπορούν να κινούνται με ασφάλεια για τον γεωργιανό λαό.
Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Ζαλκανιάνι, φέρεται να έχει δηλώσει, ότι η ενσωμάτωση της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ είναι
μια «μη αναστρέψιμη διαδικασία». Τη δήλωση την έκανε απαντώντας σε αντίστοιχη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών για το θέμα. Οιδημοσκοπήσεις δείχνουν τους Γεωργιανούς να επιθυμούν την ένταξη σε ποσοστό 70-80%.


Ο Σεργκέι Λαβρόφ, «εξέφρασε την ανησυχία» της Ρωσίας (η συγκεκριμένη διατύπωση είναι γνωστό τι σημαίνει στη ρωσική διπλωματική αργκό…) για την απόπειρα να συρθούν Ουκρανία και Γεωργία εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Ο Ζαλκαλιάνι είπε ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά μόνο το ΝΑΤΟ και τη Γεωργία και η Ρωσία δεν θα έχει την ευκαιρία να ασκήσει βέτο… Μεγάλα λόγια… Ο Γεωργιανός πολιτικός είπε ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι επίσης πεπεισμένοι, κάτι που θα αντανακλάται στην επόμενησύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην Ουαλία.
Σα να μοιάζει λίγο με προσπάθεια να προκαταληφθούν αποφάσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο όμως είναι αρκετά προσεκτικό να μη δημιουργεί αχρείαστες και εν πολλοίς μη διαχειρίσιμες εντάσεις στην περιφέρεια της Ρωσίας. Όταν επιλέγονται βέβαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου