Ετικέτες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο Διεθνώς γνωστός Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής κ Μάνος Δανέζης στην τηλεόραση του Αχελώου



20140508-105207.jpg
Ο Διεθνώς γνωστός Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής κ Μάνος Δανέζης είναι προσκεκλημμένος στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου την Παρασκευή 9 Μαίου στιςε 17.50 το Α μέρος και την Παρασκευή 16 Μαίου στις 17.50 το Β μέρος.
Ο κ Δανέζης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του, τους
δασκάλους του, τις σπουδές του, πώς επέλεξε την Αστροφυσική, για την συνεργασία του με την Αστεροσκοπεία, για τις Δημοσιεύσεις του και το Συγγραφικό του έργο, το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του, για την κοινωνική του δράση, τις βραβεύσεις του, εάν υπάρχει σχέση του μεγάλου ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί με την Φυσική, τι είχε συγκλονίσει τον Νταλί, τι είναι Μυστικισμός, τι είναι η σχετικότητα του χρόνου, τι είχε πεί ο Αιστάιν για τους ορκισμένους Φυσικούς, ποια η σχετικλότητα των εννοιών χώρου, τι είναι ψευδαίσθηση, τι είναι Σύμπαν και από τι αποτελείται? Από τι αποτελείται ο άνθρωπος? Τι αποκαλούσε ο Νταλί Πυρηνικό Μυστικισμό. Ποια η αρμονία και η μεγαλοπρέπεια της Φύσης, τι πέτυχε να αναπτύξει ο Σλαβαντόρ Νταλί?, γιατί η Μοντέρνα Τέχνη για τον Σαλβαντόρ Νταλί είναι η καταστροφή του Πολιτισμού, τι εννοούμε υλική φύση και τι Πνευματική?Πώς ατένισαν το Σύμπαν οι Αρχαίοι Έλληνες? Τι είναι Αστρολογία?
Ποια η θέση της Εκκλησίας για την Αστρολογία? Αν μπορεί ο άνθρωπος να αναζητά την λύση των προβλημάτων του μέσω της Αστρολογίας? Τι σημαίνει Επιστήμη χωρίς Ορθοδοξία και Πίστη? Πότε πραγματικά είμαστε ελεύθεροι και άλλα πολλά. Διαδυκτιακά http://www.axeloostv.gr.

About these ads

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου