Ετικέτες

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΜΑΡΑ…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.



ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
Με αφορμή την παραπάνω δήθεν είδηση- κλασικό παράδειγμα ελεεινής προπαγάνδας, ότι ένας νεαρός Έλληνας επέμενε και χάρισε τελικά στον ακροδεξιότερο Πρωθυπουργό όλης της Μεταπολίτευσης το μετάλλιο που κέρδισε πρόσφατα σε αγώνες, βρήκα την ευκαιρία να ξαναγράψω τις σκέψεις μου για την κατάντια αυτής της δουλοπρεπής κοινωνίας που έτυχε, λόγω γονέων, μέλος της να είμαι κι εγώ.
 
Η είδηση όπως τη μετέφεραν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου:
 
“Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη απόψε όταν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έβγαινε από το Μέγαρο Μουσικής, όπου μίλησε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.
Ένας 13χρονος μαθητής, ο Γιώργος Ζαχόπουλος πλησίασε τον πρωθυπουργό και του μίλησε:
Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό που κάνατε για εμάς, είμαι πολύ συγκινημένος και θέλω να σας δώσω το μετάλλιο μου“.
Ο 13χρονος που ασχολείται με την κολύμβηση στην ομάδα του Εθνικού, έβγαλε το μετάλλιο του και το έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά. Εκείνος με τη σειρά του δεν δέχθηκε το μετάλλιο με τον 13χρονο όμως μαθητή να επιμένει.
Ο 13χρονος μαθητής σύμφωνα με πληροφορίες είχε βρει τον πρωθυπουργό σε μία ταβέρνα να τρώει με τη σύζυγό του, την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε τον είχε πλησιάσει και του είχε εξηγήσει πως έχουν πρόβλημα να ασχολούνται με την κολύμβηση γιατί το κολυμβητήριο στο Ζάππειο δεν έχει πετρέλαιο και άρα το νερό της πισίνας δεν μπορούσε να θερμανθεί.
Ο πρωθυπουργός τότε έκανε κάποια τηλέφωνα αργά το ίδιο βράδυ σε μερικούς υπουργούς και το πρόβλημα λύθηκε.
Για αυτό το λόγο ο 13χρονος επέμενε να πάρει ο πρωθυπουργός το μετάλλιο του. Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε να πάρει το μετάλλιο, λέγοντάς του “το κρατάω αυτό και θα πάρεις κι άλλα”.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αγκάλιασε τον 13χρονο και τον φίλησε!”

Τι καταλαβαίνω διαβάζοντας την είδηση:
  • Πρώτα απ όλα ότι οι γονείς του 13χρονου ακόμα έχουν χρήματα και πηγαίνουν σε ταβέρνες ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί και γάλα στο σπίτι τους. Μπορεί να μην έχουν και ρεύμα…οι άλλοι, όχι οι συγκεκριμένοι γονείς.
  • Ότι οι συγκεκριμένοι γονείς του 13χρονου έχουν ακόμη χρήματα και στέλνουν το παιδί τους στο κολυμβητήριο ενώ άλλων τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία μέσα. Το ότι αθλείται, και δη ότι νικάει, σημαίνει ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρέφεται σωστά.
  • Τη συνειδησιακή ανεντιμότητα του Σαμαρά και του επιτελείου του που και αλήθεια να ήταν η δήθεν αυτή είδηση, αν ήταν έντιμοι ως άνθρωποι δε θα τη χρησιμοποιούσαν στην ελεεινή ακροδεξιά προεκλογική προπαγάνδα τους προκειμένου να καβατζώσουν για λίγο ακόμη την εξουσία.
  • Τα χαλαρά(?) μέτρα ασφαλείας του Σαμαρά που ο οποιοσδήποτε(???) μπορεί να τον πλησιάζει και να του λέει και δίνει ό,τι γουστάρει.
  • Την ανυπαρξία του αληθινού Κράτους μιας και χρειάζεται ένας ακροδεξιός φασίστας να τηλεφωνεί για να λυθεί ένα πρόβλημα που δε χρειαζόταν να δημιουργηθεί από την αρχή.
  • Ο πανικός της Κυβέρνησης-μαριονέτα που εκμεταλλεύεται ακόμη και ανήλικα, και γυρνάει την ατζέντα στα εθνικιστικά μου λένε ότι ούτε οι δημοσκοπήσεις είναι αυτές που μας εμφανίζουν αλλά ούτε και η κατάστασης της οικονομίας- όπως μας την παρουσιάζουν οι τσάτσοι κάθε βράδυ στις 8- είναι καλή.
  • Την ανυπαρξία της αληθινής δημοσιογραφίας και τη μοναδικότητα των σημερινών δημοσιογράφων στο να διαβάζουν Ο,ΤΙ τα κυβερνητικά τσιράκια του Μαξίμου τους δίνουν…αμάσητο.
Τι δεν καταλαβαίνω διαβάζοντας την είδηση:
  • Πόσα κολυμβητήρια και γενικότερα αθλητικοί χώροι είναι χωρίς πετρέλαιο σε όλη την Ελλάδα?
  • Γιατί χρειάζεται η παρέμβαση Πρωθυπουργού για αυτά τα θέματα?
  • Γιατί χρησιμοποιούνται ανήλικα παιδιά στην προεκλογική περίοδο?
  • Έκαναν έρευνα οι δήθεν δημοσιογράφοι για το ποιος μπορεί να είναι αυτός ο γονέας του 13χρονου? Που εργάζεται? Η γυναίκα του? Μήπως στο δημόσιο? Μήπως έχουν κάποια άλλη “σχέση πάθους- έργου” με το Δημόσιο? Ρωτώ, δε ξέρω. Αν όμως εργάζονται στο δημόσιο δε πρέπει να δούμε ΚΑΙ με ποιων τις υπογραφές μπήκαν στο δημόσιο? Και το ρωτάω αυτό γιατί απλά δε δίνεις την άδεια και δεν προτρέπεις τον γιο σου να εμπλακεί υπέρ της ακροδεξιάς προεκλογικής περιόδου αν δεν περιμένετε…ξέρετε εσείς.
Το μέγεθος της προπαγάνδας έχει αυξηθεί με το που πάτησε το πόδι του στο Μαξίμου ο Σαμαράς. Τώρα που είναι προεκλογική περίοδος οι μισές ειδήσεις που ακούς εντάσσονται στην κατηγορία “προπαγάνδα”.
Δε γνωρίζω την οικογένεια του 13χρονου. Το επίθετό του μόνο, Ζαχόπουλος, μου θυμίζει μια άλλη προπαγάνδα, μιας άλλης δεξιάς Κυβέρνησης, μια δήθεν πτώση μιας “καυλιάρας και άτακτης δεξιάς πολιτιστικής αρκούδας” από τον 4ο όροφο που μάλιστα επέζησε!!!
Δεν κατηγορώ τους γονείς του 13χρονου.
Στόχος μου είναι να κατανοήσεις ότι αυτοί που δημιούργησαν και εκμεταλλεύτηκαν το συγκεκριμένο γεγονός, για να μας εμφανίσουν τον Σαμαρά πιο ανθρώπινο και να υπενθυμίζουν στο λαό υποσυνείδητα τα άσχημα έργα και τις κακές ημέρες του Κ. Καραμανλή, εργάζονται καθημερινά προκειμένου να μη χάσει την εξουσία η ακροδεξιά συμμορία που κυβερνά τον τόπο.
 
Οι δύο παρακάτω φωτογραφίες πάνε μαζί. Η έξοδος στις αγορές μιας χώρας με 27% ανεργία…
Όταν οι τσάτσοι προπαγανδίζουν ο λαός θολώνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου