Ετικέτες

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πέθανε η Ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ Αθανασία Τσατσάκου



tsatsakouΠέθανε η Ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αθανασία Τσατσάκου.  Ήταν καθηγήτρια γαλλικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα και θεωρίας της λογοτεχνίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκε από το 1965. Ήταν κάτοχος του διπλώματος Maitrise στη γαλλική φιλολογία του Πανεπιστημίου της Nice – Sofia Antipolis και διδάκτωρ της γαλλικής λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το Σεπτέμβριο του 2006  Αντιπρύτανις ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού του παραπάνω Πανεπιστημίου. Η θητεία της έληξε τον Αύγουστο του 2010. Ήταν Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π) του Α.Π.Θ. και εκπροσώπησε τη Σύνοδο των Ελλήνων Πρυτάνεων στο συμβούλιο της ΄Ενωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (E.U.A). Από το 2002 υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «ΤΕΧΝΗ».

Από τον Απρίλιο του 2010 ήταν αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος του Τμήματος ποιότητας της εκπαίδευσης.
Η Γαλλική Κυβέρνηση της έχει απονείμει το παράσημο του Ιππότη της Τάξης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά της στα γαλλικά γράμματα και την προώθηση της γαλλοφωνίας.
Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

“Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της εκλεκτής και διακεκριμένης συναδέλφου, Ομότιμης Καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην Αντιπρυτάνεως του ίδιου Ιδρύματος, Αθανασίας Τσατσάκου.
Η προσφορά της εκλιπούσας τόσο στη διοίκηση του ΑΠΘ όσο και στην Παιδεία υπήρξε μεγάλη, καθώς διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Αντιπρύτανις ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού του ΑΠΘ και καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου ξεκίνησε να διδάσκει από το 1965. Η Γαλλική Κυβέρνηση της έχει απονείμει το παράσημο του Ιππότη της Τάξης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά της στα γαλλικά γράμματα και την προώθηση της γαλλοφωνίας.
                                                                       Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ
Ψ η φ ί ζ ο υ ν
- Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της
- Να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία
- Να δημοσιευθεί το σχετικό ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο
   Ο Πρύτανης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου