Ετικέτες

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Παππάς


«Μην κουραστείς να μ΄αγαπάς», «'Ηταν καμάρι της Αυγής» «Μανούλα μου», Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη», «Πάει κι αυτή η Κυριακή»,«Έλα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι».
Ερμηνευτής των πιο αισθαντικών τραγουδιών του Νέου Κύματος ο Λάκης Παππάς πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 ετών, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Γεννήθηκε το 1938 στην Πρέβεζα και έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959, ενώ αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν το ταλέντο του στην κιθάρα και την ερμηνεία, το «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πάλι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη (μουσική: Μάνος Χατζιδάκις).

Απλός, λιτός. Kάτοικος Πατησίων και λάτρης της πόλης.

Γιατί τραγουδάτε κ Παππά; Τον είχαν ρωτήσει: “Από παιδί έχω κάνει πολλές δουλειές και το τραγούδι προέκυψε τυχαία. Όμως είδα ότι είναι κάτι που με εκφράζει και με τονώνει ψυχικά και έτσι νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Τελικά είναι τρόπος ζωής.” απάντησε.








Πηγή : enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου