Ετικέτες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Οι μαρτυρίες για επεμβάσεις της Ρωσικης FSB πληθαίνουν.




Μετά την απαγωγή του ακτιβιστή Dmytro Bulatov στις 22.1.2014 και την κακοποίηση του επι 7 μέρες , στην Ουκρανία, όπου και αφέθηκε ελεύθερος , ενα πλήθος ακόμα μαρτυριών απο πολίτες αλλά και δημοσιογράφους , αναφέρουν πως οι απαγωγείς τους, μιλούσαν Ουκρανικά με έντονη όμως Ρώσικη προφορά. Δεν κατάφεραν ποτέ να τους δούν, αλλά οι ομοιότητες στις καταθέσεις τους δειχνουν πως οι λεγόμενες “ομάδες θανάτου” όπως βαφτίστηκαν απο την Ουκρανική αντιπολίτευση.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι θεωρίες είναι δύο. Η μία εμπλέκει Ρωσόφωνες συμμορίες εγκλήματος που είδαν να χάνεται το πακέτο των 15 δίς ευρώ σαν βοήθεια απο την Ε.Ε. που προφανώς θα είχε αντίκτυπο σε δικές τους πράξεις… και η άλλη οτι πρόκειται για ομάδες “black-ops” με οδηγίες και εκπαίδευση απο την FSB (Ρώσικη μυστική αστυνομία). Αποδείξεις πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει είτε για την μία , είτε για την άλλη.
Σχόλιο: Να μας επιτραπεί να προσθέσουμε ακόμα μια θεωρία. Αυτή που οδηγεί σε προβοκάτσια και την χρήση των εγκληματικών ομάδων εκεί , απο Δυτικούς κύκλους έτσι ώστε να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα και να φέρει σε θέση άμυνας και την Ουκρανική κυβέρνηση , αλλά και την Ρώσικη. Δεν θα είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που γίνεται χειραγώγηση τοπικών παραγόντων (proxy agents) , για να εφαρμοστεί μια πολιτική που εξυπηρετεί συμφέροντα. Άλλωστε σε αυτούς τους χώρους δεν θα βρείς Αγγέλους…. μόνο διαβόλους.

πηγή: http://www.rferl.org/content/ukraine-protests-russian-death-squads/25252585.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου