Ετικέτες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ


undefined
Μέσα στο γενικότερο κλίμα σήψης και παρακμής, φτωχοποίησης και διάλυσης κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας που καθημερινά έρχεται ως de facto πραγματικότητα στις ζωές μας, ίσως είναι φυσικό 7,5 άντε 8 στους εκατό Έλληνες να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Κι αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς εστί Χρυσή Αυγή.
Την αγριότητα, το μίσος και το φόβο που συνεπάγεται μια ενδεχόμενη αύξηση της δύναμής της. Αλλά αυτό που με ξεπερνάει είναι ότι 3 στους δέκα επιμένουν να θεωρούν το Σαμαρά “πιο κατάλληλο” για να μας βγάλει από την κρίση.
Καταρχήν, ο Σαμαράς δεν είναι ένα πρόσωπο, που κι έτσι να το πάρουμε πάλι απολύτως ακατάλληλος αποδεικνύεται με συνέπεια, ένα ανθρωπάκι και μισό χωρίς κανένα ειδικό βάρος, με ψευδό – success stories και χωριστικά συνθήματα στην άδεια του φαρέτρα. Όμως δεν είναι ένα πρόσωπο – είναι μια κατάσταση, μια στάση απέναντι στο λαό και τα δικαιώματά του.
Ο Σαμαράς είναι ο ανενδοίαστος Στουρνάρας, είναι ο Λιάππης με τις πλαστές πινακίδες, είναι ο Χολέζας του ΚΕΠΕ που προτείνει μη αμειβόμενη εργασία και κατευθυνόμενη μετανάστευση για νέους 15 – 24 χρονών, είναι το κατάντημα της δημόσιας τηλεόρασης, είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι αυτοκτονημένοι, η Σαμοθράκη με τον ένα της γιατρό για τους 3.000 κατοίκους, είναι το Φαρμακονήσι με τους δολοφονημένους νεκρούς, τα ψέματα και τις σκηνοθετημένες καταθέσεις, είναι η επίκληση επιχειρημάτων στηριγμένων στα θρησκευτικά πιστεύω του κ. Τσίπρα, την εξόφθαλμη όσο κι επικίνδυνη για τη δημόσια ζωή ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τρομοκρατικό χώρο.
Θα ήθελα να δω μια δημοσκόπηση που δε θα χρησιμοποιεί αυτό το παραπλανητικό συγκριτικό “πιο κατάλληλος” στη διατύπωση του ερωτηματολόγιου της. Που θα ρωτάει απλά αν θεωρούμε κατάλληλο τον κ. Σαμαρά για να μας βγάλει από την κρίση. Κι αν πάλι απαντήσουν ναι οι 3 στους δέκα Έλληνες, τότε σίγουρα αυτή η χώρα δε θα είναι η πατρίδα μου, θα έχω απομείνει ξένη σ’ έναν ξένο τόπο.
Βικτώρια Τράπαλη
Πηγή : aeginalight.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου