Ετικέτες

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

196.695 επιχειρήσεις – 1.371.450 οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα



Βρούτσης
Σημ.Αμετανόητου: O Υπουργός Ανεργίας της δωσιλογικής κυβέρνησης του Βερολίνου και των Βρυξελλών,Βρούτσης πανηγυρίζει ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ νοικοκύρεψε το Υπουργείο…Τώρα ότι και να πούμε περιττεύει…το τί γίνεται στην Ελλάδα, αποτυπώνεται παντού…εντός και εκτός συνόρων.Ο κόσμος της εργασίας τσακίστηκε στην Ελλάδα για να “προστατέψει” τα κέρδη των ραντιέρηδων…
Παραθέτω ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το σημερινό “διθυραμβικό” λόγο του για το σύστημα “Εργάνη”.

Ολος ο λόγος εδώ: http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16426
Ξέρω,ξέρω δεν θα το διαβάσετε,αλλά ΑΝ τον διαβάσετε μείνετε μακριά από παράθυρα και αιχμηρά αντικείμενα…
[...] Συγκεριμένα, στο ετήσιο δελτίο του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που παρουσιάζουμε σε αυτή την εκδήλωση, καταγράφεται – για πρώτη φορά στη χώρα μας – το σύνολο των μισθωτών εργαζομένων (ιδιωτικού δικαίου), αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων που απασχολούν μισθωτούς εργαζομένους, ανεξάρτητα από τον φορέα κύριας ασφάλισής τους.
Έτσι, προκύπτουν εξαιρετικά χρήσιμα και ενδιαφέροντα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.
Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρω κάποια από αυτά:
- Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 196.695 επιχειρήσεις που απασχολούν έστω και ένα μισθωτό εργαζόμενο.
- Το 90,21% απο αυτές τις επιχειρήσεις είναι πολύ μικρές, καθώς απασχολούν έως 10 εργαζομένους.
- Το 41,44%, δηλαδή περίπου οι μισές απο αυτές τις επιχειρήσεις, δραστηριοποιούνται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο και τις υπηρεσίες εστίασης, ενώ περισσότερες απο τις μισές (56,81%) βρίσκονται στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και τις ευρύτερες περιφέρειές τους.
- Ο συνολικός αριθμός των μισθωτών ιδιωτικού δικαίου σε όλη την Ελλάδα, είναι 1.371.450 άτομα, εκ των οποίων το 53,5% είναι άνδρες.
- Το 79.76% των εργαζομένων λαμβάνει αμοιβές άνω των 500 ευρώ, ενώ το 7,69% αυτών αμείβεται στην κλίμακα των 500 έως 600 ευρώ.
- Μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στην κλίμακα αμοιβών των 1.000 έως 2.000 ευρώ, όπου υπάρχει το 32,21% των εργαζομένων. [...]
Τρελά πανηγύρια δηλαδή… αφού σε μία χώρα 11εκατομμυρίων και 1,5εκατομμυρίων μεταναστών,εργάζονται περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και επιχειρηματίες (μαζί με το Δημόσιο, http://apografi.yap.gov.gr/apografi/Flows_2013.htm)…!!!
H ανεργία η επίσημη είναι γύρω στο 28% και η ανεπίσημη και πραγματική γύρω στο 40+%.
Δηλαδή κοινώς, γύρω στα 2εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν τους “βαρβάρους” του Σαμαρά για να επενδύσουν στο “σαξές στόρυ” του “μπραντ νέιμ” που λέγεται Ελλάδα.
‘Οντως,οι πρασινομπλέ ιπποκόμοι απέδειξαν ότι μπορούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου