Ετικέτες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Την άμεση απελευθέρωση του Μόρσι ζήτησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ



undefined
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τον αιγυπτιακό στρατό και τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απελευθερώσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 3 Ιουλίου.

Η Ουάσινγκτον συμφωνεί με την έκκληση της Γερμανίας για την απελευθέρωση του Μόρσι και καταθέτει το ίδιο αίτημα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι.
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε τακτική επαφή με όλους τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας.
Τις τελευταίες ημέρες η Πσάκι είχε καταδικάσει κατ’ επανάληψη τις «αυθαίρετες συλλήψεις» αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν η αμερικανική κυβέρνηση ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι.
Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο «να άρει τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων» του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι ο Μόρσι βρίσκεται «σε ασφαλές σημείο, για τη δική του ασφάλεια» και ότι προς το παρόν δεν διώκεται ποινικά.
Πηγή: AΠE-MΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου