Ετικέτες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΚΟΥΛΑΚΩΝ-Στο τραπέζι με τον Στάλιν και τον Τσώρτσιλ...


Μια βραδιά "ειλικρινούς συζήτησης" εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πέρασαν στη Μόσχα ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ, μιλώντας ακόμα και για θέματα εσωτερικής πολιτικής της Σοβιετικής Ένωσης όπως για την τύχη των γαιοκτημόνων επί τσάρου.
Ο Σοβιετικός ηγέτης απάντησε "με μεγάλη ειλικρίνεια" ότι "είχε δοθεί γη στους κουλάκους στη Σιβηρία, όμως ήταν πολύ αντιδημοφιλείς στο λαό και για τον λόγο αυτό δεν τους επιτρέπουν για δική τους ασφάλεια να πλησάζουν τις πόλεις"!

Στην πραγματικότητα τους είχε εξορίσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Σιβηρία και πέθαναν όλοι από το κρύο...
Τα παραπάνω προκύπτουν από τα μέχρι σήμερα απόρρητα έγγραφα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα βρετανικά Εθνικά Αρχεία.
Οι σχέσεις των δύο ηγετών παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία δεν ήταν καλές, μέχρι που ο Τσόρτσιλ ζήτησε να έχει μια συνάντηση με τον Στάλιν, η οποία οδήγησε σε ... φαγοπότι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.
"Εκεί βρήκα τον Στάλιν με τον Τσόρτσιλ και τον Μολότοφ, καθισμένους γύρω από ένα βαρυφορτωμένο τραπέζι: φαγητά όλων των ειδών, με αποκορύφωμα ένα γουρουνάκι του γάλακτος και αμέτρητα μπουκάλια" έγραψε στην αναφορά του για την επίσκεψη ο σερ Αλεξάντερ Κάντογκαν, ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.
Η ατμόσφαιρα στο δείπνο ήταν "εορταστική", προστίθεται στην αναφορά. Ωστόσο, ο Τσόρτσιλ παραπονέθηκε στον Κάντογκαν, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, για "ελαφρύ πονοκέφαλο". Ο Βρετανός πρωθυπουργός "φρονίμως ποιών φαινόταν να έχει περιοριστεί σε ένα σχετικά αβλαβές, αφρώδες, κόκκινο καυκασιανό κρασί και ν μην είχε ακολουθήσει στην κατανάλωση βότκας τον Στάλιν".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου