Ετικέτες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα: Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τη δολοφονία των τριών συντροφισσών μας


ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΙΔΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΩΝ ΜΑΣ,  ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ­
ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
          Είναι γνωστό ότι ο κουρδικός απελευθερωτικός αγώνας δίνεται ενάντια στα πιο άγρια, φασιστικά και δικτατορικά κράτη στη Μέση Ανατολή που δεν αναγνωρίζουν κανέναν κανόνα δικαίου. Στις 09.01.2013, το βραδάκι, δολοφονήθηκαν στο Παρίσι, μέσα στο Κουρδικό Γραφείο Ενημέρωσης τρεις ηρωίδες συντρόφισσές μας. Γνωρίζουμε τους άνανδρους δολοφόνους των συντροφισσών Sakine Cansiz Fidan Dogan,Leyla Soylemez.
Πριν από μερικούς μήνες τέτοιου είδους δολοφονίες ήρθαν στο προσκήνιο αφού πρώτα προαναγγέλθηκαν από δηλώσεις του Πρέσβη της Αμερικής στην Άγκυρα, του Αμπντουλλάχ Γκιούλ και του Ταγίπ Ερντογάν και τώρα τις έκαναν πράξη με τη δολοφονία των τριών συντροφισσών μας, ηρωίδων της αντίστασης. Αυτές οι δολοφονίες δεν είναι και δεν μπορούμε να της θεωρήσουμε ανεξάρτητες από μονάδες του ΝΑΤΟ ή υπαγόμενες σε αυτό. Γι’ αυτό λέμε ότι γνωρίζουμε τους δολοφόνους και δεν τους ψάχνουμε αλλού.
Εμείς οι Κούρδοι που ζούμε στα Βαλκάνια, και κύρια εμείς οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζούμε στην Ελλάδα, υπογραμμίζουμε τον μεγάλο πόνο μας, υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε αντάξιοι στη συνέχιση του αγώνα τους, και περιμένουμε απ’ όλη την ανθρωπότητα να πάρει θέση και να καταδικάσει τους δολοφόνους. Περιμένουμε από τους φίλους και υποστηρικτές του δίκαιου απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού να βρεθούν κοντά μας ακόμη περισσότερο από κάθε άλλη φορά και να αυξήσουν την αλληλεγγύη τους.
Η δολοφονία των τριών Κουρδισσών πολιτικών αργά το απόγευμα, σε ένα σημείο που σφύζει από ζωή και θεωρείται ασφαλές δεν είναι τυχαία. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Κούρδοι πολιτικοί στη Γαλλία, τη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρακολουθούνται στενά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, και ότι, αν θέλουν οι αρχές να ασχοληθούν, πολύ σύντομα μπορεί το έγκλημα αυτό μπορεί να εξιχνιαστεί. Γι’ αυτούς τους λόγους, προσδοκούμε από το γαλλικό κράτος, στηριζόμενο στο δίκαιο και την ηθική να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση.
Καμία επίθεση και δολοφονία δεν θα σταθεί εμπόδιο στον απελευθερωτικό αγώνα του κουρδικού λαού και δεν θα τον υποτάξει, αντίθετα, θα τον δέσει ακόμη περισσότερο με τους μάρτυρές του.

undefined


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης των δολοφόνων, πραγματοποιούμε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 12.01.2013 και ώρα 15.30 και πορεία προς την Πρεσβεία της Γαλλίας ώρα 16.00.


-          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
-          ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
-          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  (
FEK-BAL)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου