Ετικέτες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

(ΦΩΤΟ) Πως ακριβώς “προστατεύει” το Βρετανικό μουσείο τα γλυπτά του Παρθενώνα.

(


20121230-095200.jpg
Είμαι φοιτητής στο Λονδίνο και εχτές, 28-12-2012, επισκέφτηκα το Βρεταννικό Μουσείο και συγκεκριμένα την πτέρυγα που φιλοξενεί τα αρχαία Ελληνικά εκθέματα και αγάλματα του Παρθενώνα. Αυτό το οποίο μπορεί ο οποιοσδήποτε επισκέπτης του μουσείου να διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή είναι η ελλιπής φύλαξη των εκθεμάτων. Πέρα από το γεγονός ότι η φωτογράφηση με χρήση φλας επιτρέπεται σε όλους τους χώρους των αρχαιοελληνικών εκθεμάτων (πράγμα που απαγορεύεται αυστηρώς σε όλα τα Ελληνικά μουσεία για λόγους προστασίας των μνημείων) οι επισκέπτες μπορούν να αγγίζουν τα μνημεία και να

φωτογραφίζονται με αυτά καθώς οι φύλαξη των μνημείων από τους υπαλήλους του μουσείου είναι ελλιπέστατη. Μια τέτοια φωτογραφία, ενός επισκέπτη να αγγίζει και να φωτογραφίζεται με ένα Ελληνικό άγαλμα τράβηξα εχτές και σας την αποστέλω. Νομίζω ότι είναι καλό να δημοσιεύονται τέτοιου είδους φωτογραφίες και το site σας αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτό. Επίσης σας αποστέλω και μια φωτογραφία με την επιγραφή του εικονιζόμενου αγάλματος.
Ελπίζω να αναρτήσετε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο site σας για να πάρουν όλοι μια ιδέα του τι ακριβώς συντελείται στο Βρετανικό Μουσείο και πως οι Άγγλοι δε σέβονται τα μνημεία μας. Ίσως αυτή η φωτογραφία συμβάλει στην αφύπνιση όλων μας για μια πιο ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια επανόδου των ΓΛΥΠΤΩΝ του Παρθενώνα στη χώρα μας.
Με εκτίμηση,
Αγγελής Κων/νος
20121230-095445.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου