Ετικέτες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Windows 8: Την «πάτησε» η Microsoft με το Media Ceter

 

\

«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η απόφαση της Microsoft να επιτρέψει το δωρεάν «κατέβασμα» του Media Center προκαλεί «πονοκέφαλο» στην εταιρεία, καθώς είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά… παράνομα «κατεβάσματα» των Windows 8 παρακάμπτοντας τους κανόνες ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το e-go.gr, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η τελική έκδοση των Microsoft Windows 8 (έκδοση Ν) διέρρευσε στο διαδίκτυο στις αρχές του Αυγούστου και από τότε αρκετοί «πειρατές» προσπαθούν να παρακάμψουν την τεχνολογία ενεργοποίησης της εταιρείας.

Η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν δωρεάν το Media Center μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για τους χρήστες Windows 8 Pro.

Κάποιοι πειρατές ωστόσο ανακάλυψαν ότι μέσω της συγκεκριμένης πρακτικής κατεβάσματος του Media Center, μπορούν να ενεργοποιήσουν πλήρως το πειρατικό αντίγραφο των Windows 8.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από την βιασύνη της Microsoft να κυκλοφορήσει το Media Center ως πρόσθετο ενώ αρχικά δήλωνε ότι δεν θα το παρέχει καθόλου.

Το πιθανότερο είναι η Microsoft να κυκλοφορήσει σύντομα κάποιο διορθωτικό update που θα κλείνει αυτή την τρύπα που εκμεταλλεύονται οι χάκερ.


Φτηνή αναβάθμιση σε Windows 8

Οι χρήστες φαίνεται ότι προτιμούν το δωρεάν από το φτηνό καθώς η αναβάθμιση σε Windows 8 από Windows XP, Windows Vista ή Windows 7 θα κοστίζει μόλις 39.99 δολάρια.
Σύμφωνα με τη Microsoft η αναβάθμιση από τις προηγούμενες εκδόσεις στην καινούργια θα κοστίζει 39.99 δολάρια αν οι χρήστες την κατεβάσουν από το ίντερνετ και 69.99 δολάρια αν την αγοράσουν σε κατάστημα.

Η χαμηλή τιμή αναβάθμισης ισχύει μόνο μέχρι 31 Ιανουαρίου 2013 ενώ μετά η τιμή αναμένεται να ανέβει.
Η Microsoft θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσθέτουν το Windows Media Center δωρεάν μετά την αναβάθμιση.

Επιπλέον οι χρήστες που αναβαθμίζονται στο νέο λειτουργικό σύστημα θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ένα DVD με τα Windows 8 στο σπίτι τους που θα τους χρησιμεύει σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει backup.

Πρόκειται για την πιο φτηνή αναβάθμιση που έχει γίνει ποτέ σε λειτουργικό σύστημα Windows.
Η Microsoft ακολουθεί το παράδειγμα της Apple και παρέχει αναβάθμιση χαμηλού κόστους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα.

Πηγή : http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου