Ετικέτες

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απαράδεκτη και προκλητική η ενέργεια του British Council

undefined
Έντονη ήταν η κινητικότητα των φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απαράδεκτη ενέργεια του British Council να δημιουργήσει "Γραφείο Βόρειας Κύπρου". Καλά δεν γνωρίζουν οι Βρετανοί ότι στην άλλη πλευρά υπάρχει εισβολή και κατοχή; Δεν γνωρίζουν ότι παράνομα οι Τούρκοι έχουν εισβάλει και κατέχουν παράνομα το μέρος αυτό;  

 
Το γνωρίζουν αλλά στο βωμό του χρήματος αδιαφορούν και προκαλούν με τις απαράδεκτες ενέργειές τους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που οι Βρετανοί κάνουν κάτι τέτοιο.
Οι φοιτητές μας, όμως ξεσηκώθηκαν και καλούσαν τα Βρετανικά Πανεπιστήμια να μην λάβουν μέρος στην εκδήλωση που ήδη πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα προβολής των Βρετανικών Πανεπιστημίων, για να προσελκύσουν φοιτητές και από την άλλη πλευρά. Η ενέργειά τους αυτή στέφτηκε με επιτυχία.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ως Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ καταδικάζουμε την ενέργειά σας να δημιουργήσετε παράρτημα στα κατεχόμενα «Γραφείο Βόρειας Κύπρου» αφού εκτός από προσβλητική και προκλητική, είναι και παράνομη. Τίποτα δεν σας νομιμοποιεί στο να ανοίγετε παραρτήματα σε παράνομο έδαφος. Η άδεια ασφαλώς δόθηκε βάση της «νομοθεσίας» της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου», η οποία, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 541 και 550 και το διεθνές δίκαιο, είναι μια παράνομη οντότητα που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Σας καλούμε λοιπόν, όπως άρετε τις λειτουργίες του παραρτήματός σας και ακυρώσετε την επικείμενη έκθεση παρουσίασης βρετανικών πανεπιστημίων στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Το ότι ζούμε σε μια σκλαβωμένη πατρίδα, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς παράνομης τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας. Δεν πρόκειται λοιπόν, να δείξουμε ανοχή σε πράξεις που παγιώνουν το «παράνομο κράτος», το βοηθούν ή το διευκολύνουν στις αποσχιστικές ενέργειές του που άμεσο στόχο έχουν την αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και την πλήρη αναγνώρισή του.

Εκ του Συντονιστικού Συμβουλίου της Δ.Κ.Κ.Φ. Αγώνας

04/11/2012
Παραθέτουμε και την ανακοίνωση του Αγώνα Ηνωμένου Βασιλείου για καταγγελία της ενέργειας του British Council.
Η Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από σχετικό δημοσίευμα του sigmalive για δημιουργία παραρτήματος αγγλικών πανεπιστημίων στην κατεχόμενη πατρίδα μας και διεξαγωγή ξεχωριστής εκδήλωσης γνωριμίας πέρα από την προγραμματισμένη, καταδικάζει τις εν λόγω ενέργειες του British Council.

Με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες δίνεται η εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για δυο ξεχωριστά κράτη και εμμέσως αναγνωρίζεται η κατεχόμενη πατρίδα μας ως ένα ξεχωριστό κράτος.
Θα πρέπει τόσο η Κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Παιδείας να καταδικάσουν το γεγονός με γραπτές επιστολές τους, τόσο προς το British Council, όσο και προς το αντίστοιχο υπουργείο του Η.Β.

Στην Κύπρο συντελείται επί σχεδόν 4 δεκαετίες ένα διεθνές έγκλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37% των εδαφών μας και τέτοιες ενέργειες όπως η προαναφερθείσα όχι μόνο καταδικαστέες είναι αλλά προσβάλλουν και την ίδια την Ε.Ε της οποίας είμαστε μέλος.
Ο ΑΓΩΝΑΣ θα σταθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή για τη διαφώτιση όλων των χωρών σχετικά με το Κυπριακό Πρόβλημα ως διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Δ.Κ.Κ.Φ. ΑΓΩΝΑΣ Η.Β. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου