Ετικέτες

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μετά τον «τσαμπουκά» σε εστιατόριο μπαρ της Θεσσαλονίκης Στον στρατιωτικό εισαγγελέα ο οπλοφόρος αδελφός του Κασιδιάρη

11/10/2012 Επεξεργασία Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments
undefined
Την παρέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο ανθυπολοχαγός Αναστάσιος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, οπλοφορούσε χωρίς σχετική άδεια.Ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη ενεπλάκη σε καβγά με αλλοδαπούς -για συμπλοκή κάνουν λόγο άλλες πηγές, ενώ ορισμένοι ομιλούν απλώς περί λογομαχίας- μέσα σε εστιατόριο μπαρ της Θεσσαλονίκης. Ο «τσαμπουκάς» της παρέας των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ο ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Ηλίας Κασιδιάρης με τους αλλοδαπούς έληξε χωρίς να σημειωθούν παρατράγουδα, παρά μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο καταγγέλθηκε ότι ο ανθυπολοχαγός οπλοφορούσε και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του καβγά έβγαλε το όπλο του. Η Ελληνική Αστυνομία επιλήφθηκε της υπόθεσης και έπειτα από κινητοποίηση εντόπισε τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρήκαν και το όπλο, το οποίο ο ανθυπολοχαγός ισχυρίστηκε ότι ήταν πιστόλι σκοπευτικού συλλόγου ωστόσο δεν είχε έγγραφα που να δικαιολογούν τον ισχυρισμό του αυτό.
Ως αξιωματικός του Στρατού, ο Αναστάσιος Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει αναλάβει την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης. Παραλλήλως, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης διέταξε να διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κάποιος κατέχει πιστόλι σκοπευτικού συλλόγου δικαιολογείται να το μεταφέρει μόνο κατά την μετάβαση και την επιστροφή του από τον σκοπευτικό όμιλο και αφού έχει το όπλο σε ασφαλή θέση και τις σφαίρες σε διαφορετική θήκη, ενώ θεωρείται επιβεβλημένη και η μεταφορά των εγγράφων που να πιστοποιούν την χρήση του όπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου