Ετικέτες

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Σήμερα, του Σωτήρως

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 6, 2012

Γράφει ο Άναξ

Αγαπητή μου Ολυμπιάδα,

Τα εισαγωγικά, χρησιμοποιούνται για να δώσουν μια διαφορετική διάσταση στο κείμενο. Εδώ έχουν αφαιρεθεί για δυο λόγους: πρώτον διότι ήσαν πολλά και δεύτερον διότι, καλό είναι να τα βάζει ο καθείς εκεί που νιώθει, αν νιώθει, όσο νιώθει.

Σήμερα είναι μια μια πολύ σημαντική χριστιανική εορτή. Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Κατά την αρχαία θρησκεία, υπήρχε ο Δίας Σωτήρ. Πάντα κάποιος ήτο υπεύθυνος για την Σωτηρία μας.

Εορτάζουν λοιπόν οι Σωτήρηδες κι οι Σωτηρίες, καθώς κι όλοι οι φερόμενοι ως σωτήρες, όπως κι η τριανδρία που κρατά τις τύχες της χώρας μας και τις ζωές μας στα χέρια τους. Εδώ τα χρόνια πολλά, είναι αντευχή.

Σαν σήμερα, το 1945, κάποιοι άλλοι σωτήρες των λαών, έριξαν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Έδειξαν έτσι τις προθέσεις τους για σωτηρία των λαών. Κι ευτυχώς, από τότε νιώθουμε όλοι πιο ασφαλείς. Ξέρουμε πολύ καλά, πως σε περίπτωση που κάποιος κακός λαός προσπαθήσει να κάνει κακό στον κόσμο, θα του ρίξουν οι σωτήρες μας μια ατομική βόμβα και θα τον αφανίσουν από τον χάρτη.

Σήμερα, το έτος 2012, ένας άλλος σωτήρας, που έχει σώσει πολλές ζωές στην περιοχή του, ήρθε να μας πει με ποιόν τρόπο θα σώσει κι εμάς.

Θα συναντηθεί λοιπόν και με τους λοιπούς σωτήρες της χώρας μας, οι οποίοι θα τον ακούν όπως ο υπάλληλος τον εργοδότη, διότι αφενός κάπως έτσι είναι κι

αφετέρου δεν ξέρουν τί τους γίνεται, οπότε τί να πράξουν από μόνοι τους;

Άκουσα στις πρώτες του αποσπασματικές δηλώσεις, πως έχει σκοπό να σώσει το νερό, θα σώσει την αγροτική παραγωγή και θα μας σώσει κι ενεργειακά, όπως έκανε και στον τόπο του.

Το νερό καλύτερα βέβαια να πάει στους ιδιώτες για να μην κινδυνεύει, η ενέργεια καλύτερα να πάει στους ειδικούς που γνωρίζουν τί να την κάνουν κι η αγροτική πολιτική, καλύτερα να περάσει σε μια νέα μορφή, με τροποποιημένους σπόρους που δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα και νερό και που ανήκουν κι αυτοί σε μια ιδιωτική εταιρία, που θα μας σώσει κι αυτή με την σειρά της.

Πόση σωτηρία να αντέξει κάποιος;

Πόση ευγνωμοσύνη για τους σωτήρες του;

Πόσο κουτόχορτο χρειάζεται για να φτάσει για όλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου