Ετικέτες

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πρόκληση Νταβούτογλου: «Αισθάνομαι Μακεδόνας»

Πρόκληση Νταβούτογλου: «Αισθάνομαι Μακεδόνας»

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 20, 2012
20120520-184147.jpgΣυμπαράσταση στην Τουρκία έχουν βρει το τελευταιο καιρο τα Σκόπια.
Μάλιστα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μια προκλητική επίθεση φιλίας προς τα Σκόπια, δήλωσε: «δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της Μακεδονίας, αλλά επίσης αισθάνομαι Μακεδόνας», ενώ διαβεβαίωσε ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Σικάγο, παρόντος του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σλαβομακεδονική ομογενειακή οργάνωση απένειμε βραβείο στον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι λαμβάνει το βραβείο εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων των Σκοπίων και δεσμεύτηκε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο.
Επίσης, υποστήριξε ότι τα Σκόπια θα πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό τους όνομα, το οποίο θα χρησιμοποιεί η Τουρκία.
Συνάντηση Ιβάνοφ-Γκιουλ
Νωρίτερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε συνάντηση, στο Σικάγο, με τον ομόλογο του της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τρόπους με τους οποίους η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα μπορούσε να αντικατοπτριστεί στα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου, αναφορικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ.
Ο Γκιουλ υποσχέθηκε ότι τα Σκόπια μπορούν να υπολογίζουν στην ανεπιφύλακτη στήριξη της Τουρκίας, η οποία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να τα βοηθήσει.
Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου