Ετικέτες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΣΟΚ. Η Γερμανία κλείνει επίσημα το θέμα των αποζημιώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει τώρα….

ΣΟΚ. Η Γερμανία κλείνει επίσημα το θέμα των αποζημιώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει τώρα….

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Απριλίου 1, 2012
Έπειτα από την ανακίνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων από μερίδα Ελλήνων βουλευτών, η Γερμανία εντελώς αιφνιδιαστικά και επίσημα πλέον, δια του γερμανικού Υπουργείου των Εξωτερικών  και κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κλείνει de facto το θέμα και μιλάει περί ανυπαρξίας τέτοιου ζητήματος.

Αυτή η αναπάντεχη και για πρώτη φορά επίσημη ενέργεια της ισχυρής αυτή τη στιγμή Γερμανίας, στην ουσία πέταξε το μπαλάκι στην αδύναμη ελληνική κυβέρνηση και την προκαλεί. Από τη στιγμή που τέθηκε όμως επίσημα θέμα από κυβέρνηση άλλου κράτους, θα πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη επίσημη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Αν η ελληνική κυβέρνηση Παπαδήμου ή οι φερόμενοι ως οι επόμενοι πρωθυπουργοί…. κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς δεν αντιδράσουν άμεσα σ’ αυτήν την επίσημη πρόκληση των Γερμανών, το θέμα κλείνει επίσημα, οριστικά και αμετάκλητα και αυτό ας το έχουν υπόψη τους άπαντες. 
Το ακριβές κείμενο της δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο έχει ως εξής:
«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.
Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα». 
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου