Ετικέτες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΟΝΕΙΡΑ

Όταν ο Ελληνικός στρατός βρισκόταν στα...
Μανωλια Μανου15 Μαρτίου 11:04 μ.μ.
Όταν ο Ελληνικός στρατός βρισκόταν στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και ένα όνειρο αιώνων κόντευε να γίνει πραγματικότητα, οι Βούλγαροι με την 2η μεραρχία τους βρισκόταν 4,5 χιλ. από το κέντρο της πόλης διεκδικώντας την και εκείνοι.
Εν τω μεταξύ ο διοικητής της Θεσσαλονίκης, Ταξίμ Πασάς, διαπραγματεύεται την παράδοση της πόλης στους Έλληνες, λέγοντας "από τους Έλληνες την πήραμε, στους Έλληνες θα την παραδώσουμε".
Όταν τελικά έγινε η παράδοση και η Θεσσαλονίκη μετά από τους σκοτεινούς αιώνες σκλαβιάς έγινε Ελληνική (26 Οκτωβρίου 1912), στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ' έδωσε εντολή να χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της Πόλης πανηγυρίζοντας έτσι την απελευθέρωση της άλλοτε Συνβασιλεύουσας.
Ήταν απίστευτο κάποτε να ξαναπάρουμε την Θεσσαλονίκη, την πήραμε όμως και τώρα σειρά έχει το άλλο "απίστευτο", η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των Ονείρων μας.
Πιστεύω στο "απίστευτο". Πιστεύω τα λόγια των Πατέρων μας. Πιστεύω το Θαύμα.
Η Θρυλική Κωνσταντινούπολη, η Βυζαντινή, η Πόλη των δύο Ηπείρων, η Πόλη με το φημισμένο μαβί ηλιοβασίλεμα, η Πόλη όπου οι Έλληνες έφτασαν στο απόγειο της δόξας. Η Πόλη, σύντομα κοντά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου