Ετικέτες

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ”ΑΝΑΓΚΕΣ” ΤΟΥ

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ”ΑΝΑΓΚΕΣ” ΤΟΥ .

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 25, 2012
20120325-104331.jpg <> *
Μεγάλη γάτα ο Γέρος του Μοριά, ποτέ δεν έπεσε έξω στην ζωή του… Μετά από τέσσερα χρόνια , το 1825 , τον περνάγανε αλυσοδεμένο από την πλατεία του Ναυπλίου , για να πάνε να τον φυλακίσουν στην Ύδρα . Εκεί βρισκόταν μαζεμένο πλήθος «πατριωτών» , που τον γιουχάιζε ,τον έφτυνε και ορμούσε να τον λιντσάρει.
Έπρεπε να μπουκάρει ο Ιμπραήμ για να τον αποφυλακίσουν οι τότε χαρτογιακάδες και πολιτικάντηδες της εποχής , ώστε να σώσει το έθνος – και αυτούς μαζί – για δεύτερη φορά μετά τον Δράμαλη.

Μετά την απελευθέρωση οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι , οι Κωλέττηδες και οι Σχιναδες μαζί με τους δεσποτάδες , τον δικάσανε και πήγαν να τον αποκεφαλίσουν .
* Από τον ”Γέρο Του Μοριά” του Σπύρου Μελά .
Αγαπητή olympiada ,
με αφορμή την Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου σας στέλνω αυτό το άρθρο , όπως και το Ιστορικό Ντοκουμέντο που επισυνάπτω με την επιστολή του Κολοκοτρώνη στην οποία μιλά για τις ”ανάγκες” του .
Την συγκεκριμένη επιστολή την αφιερώνω στα λαμόγια και κλέφτες , προδότες και εθνικούς μειοδότες πολιτικούς μας που έχουν θησαυρίσει με με τα λεφτά του φτωχού ελληνικού
λαού και έχουν και το θράσος να θέλουν να παραστούν στην παρέλαση .
Καλώ ενυπόγραφα λοιπόν ως Ελλην Πολίτης , τους πολιτικούς εκείνους που με τη στάση τους ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα της χώρας να μην πατήσουν το πόδι τους στις εορταστικές εκδηλώσεις , διότι η παρουσία τους και μόνο προσβάλει την μνήμη όσων έπεσαν ανά τους αιώνες για την ελευθερία της πατρίδας και προκαλεί με βάναυσο τρόπο το κοινό περί δικαίου αίσθημα .
Να αφήσουν το Ελληνικό λαό να τιμήσει τους ήρωες του ειρηνικά απαλλάσσοντας τον, έστω για μια ημέρα, από την ανεπιθύμητη και μισητή παρουσία τους .
Είναι ποτέ δυνατόν να τιμήσει ο Εφιάλτης τον Λεωνίδα , ο Νενέκος τον Κολοκοτρώνη και ο Τσολάκογλου την Εθνική Αντίσταση ?
”ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ”
Θ . ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
1770 – 1843 .
ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ …
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 , ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .
Να είστε καλά και Χρόνια Πολλά .
Βασίλης Δ. Παπαγεωργίου
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Κυψέλη
Αθήνα .
Υ.Γ.1 :
Οφείλω χάριν της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας (έστω ετεροχρονισμένα , διότι ποτε δεν δημοσιεύθηκε μια επιστημονική απάντηση στους λασπολόγους) και λόγω του γεγονότος πως οι επιστολές που έστειλα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ουδέποτε απαντήθηκαν , να αναφέρω τα εξής από το φιλόξενο βήμα σας :
Στην σειρά του ΣΚΑΙ ”1821” και πιο συγκεκριμένα στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς που αναφερόταν στην πολιορκία και
κατάληψη τής Τριπολιτσάς από τους Έλληνες ακούστηκαν ασύστολα ψεύδη (όπως και σε όλη την σειρά άλλωστε ) , όσο και ανιστόρητες και ανυπόστατες υπόνοιες-κατηγορίες για τον Κολοκοτρώνη , που αφορούσαν το πλιάτσικο και την λαφυραγωγεια που ακολούθησε την κατάληψη τής πόλης από τους ‘Ελληνες .
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Τατσόπουλος ανεφέρε επί λέξει πως :
“Ο Κολοκοτρώνης έμεινε 3 ημέρες μετά την κατάληψη της πόλης μέσα στην Ακρόπολη της
Τριπολιτσάς , χωρίς να επιτρέπει σε κανεναν αλλον να μπει , προκειμένου να μαζεψει τα πλουτη που φυλασσονταν εκεί “…
Ουδέν ψευδέστερον τούτου !
Η παρουσία του Κολοκοτρώνη εντός της Πόλης , είχε ως μονό σκοπό και στόχο να προστατευθεί ο άμαχος αλβανικός και τούρκικος
πληθυσμός και αυτό επιβεβαιώνεται από διαφορές Ιστορικές πηγές , όσο και αυτόπτες μάρτυρες (Απομνημονεύματα Φωτάκου , Υπασπιστή του Θ.Κολοκοτρώνη) .
Μάλιστα κατά την διάρκεια της προσπαθείας του αυτής , κινδύνεψε σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα ( από Αλβανούς Στρατιώτες του Ελμάς – Μπέη ) .
Έκτος όμως από τα παραπάνω που αναφέρω και με το Ντοκουμέντο που σας απέστειλα , ερωτώ λοιπόν τον κ. Τατσόπουλο , τον κ. Βερέμη και όλο το επιτελείο της Εκπομπής …
Αν πραγματικά θησαύρισε τόσο πολύ ο Κολοκοτρώνης από την άλωση της πόλης , πως είναι δυνατόν μόλις πέντε μήνες μετά να μην έχει να ”βάλει βρακί στον κώλο του” , που λέει και ο λαός μας ???
Και να παρακαλάει να φτιάξουν ένα να του το στείλουν άμεσα γιατί το ”προσμένει άφευκτα” , όπως ο ίδιος λέει ???
Απάντηση δεν περιμένα να πάρω και ούτε χρειάζεται .
Ο άνθρωπος αυτός στον οποίο σήμερα οφείλουμε την ελευθεριά μας , ο ακρογωνιαίος λίθος του 21′ , δεν είχε ούτε σώβρακο να φορέσει και η μονή απαίτηση που είχε από το τότε εκτελεστικό , ήταν να του φτιάξουν ένα και να του το στείλουν άμεσα για να συνεχίσει τον αγώνα .
Το περιστατικό αυτό για όποιον γνωρίζει Ιστορία , θυμίζει έντονα τον Μέγα Αλέξανδρο ,
ο οποίος αναχωρώντας από την Μακεδονία μοίρασε την περιουσία του και όταν ρωτήθηκε τι θα κρατήσει για τον εαυτό του είπε: «Την ελπίδα».
Δυστυχώς χάθηκε η ντροπή σήμερα , ισοπεδώνονται τα πάντα με τρομακτική ευκολία και αναίδεια .
Στόχος τους είναι να γκρεμιστεί ότι έχει απομείνει να κάνει υπερήφανο τον απλό Έλληνα σήμερα , μας ισοπεδώνουν υλικά μέρα με την ημέρα και τώρα επιδιώκουν και την ηθική εξόντωση μας .
Υ.Γ.2 :
Η επιστολή του Κολοκοτρώνη είναι από τα “Απαντα του Κολοκοτρώνη” ,
Τόμος 1ός – Σελιδα 51 ,
από τις εκδόσεις Μέρμηγκας
(Ζωοδ. Πηγης 13 , Τηλ : 210- 3621271) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου