Ετικέτες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Η Μόσχα και το Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην σύναψη σύμβασης 4 δις δολαρίων για 48 μαχητικά SU-35!

Η Ρωσία και η Κίνα είναι έτοιμες να συνάψουν σύμβαση για την πώληση 48 ρωσικών μαχητικών αεροπλάνων SU-35S, αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η εφημερίδα Kommersant την Τρίτη.

«Η Ρωσία και η Κίνα είναι κοντά στην επίτευξη του μεγαλύτερου συμβολαίου προμήθειας αμυντικού εξοπλισμού των τελευταίων δεκαετιών. Τα δυο μέρη έχουν σχεδόν συμφωνήσει για την παράδοση στην Κίνα 48 μαχητικών αεροπλάνων SU-35 πολλαπλούς χρήσης, για περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια», γράφει η εφημερίδα που αναφέρεται σε ρωσικές στρατιωτικές πηγές. 

undefined


Σύμφωνα με την εφημερίδα, μόνο ένα εμπόδιο υπάρχει για την υπογραφή της σύμβασης, διότι η Μόσχα απαιτεί από το Πεκίνο να παρέχει νομικές εγγυήσεις δέσμευσης του ότι δεν θα αντιγράψει το ρωσικό αεροσκάφος. Εγγυήσεις τις οποίες  η Κίνα δεν δείχνει βιασύνη για δώσει. 

«Η Μόσχα δεν αποσκοπεί μόνο να εδραιωθεί στην κινεζική αγορά, αλλά επιδιώκει επίσης να αποφύγει στο μέλλον τα αεροπλάνα της να αντιγράφονται και να πωλούνται φθηνά σε τρίτες χώρες.
Η Μόσχα έχει βάσιμους λόγους να φοβάται αυτό το είδος πράξης. Είναι γνωστό ότι το κινεζικό μαχητικό  J-10 είναι πιστό αντίγραφο του ρωσικού Su-27, το μαχητικό J-11 είναι αντίγραφο του Su-30 , ενώ το FC-1 είναι το πλαστογραφημένο Mig-29  στην Κίνα».
Τούτου λεχθέντος, όλα τα ρωσικά αεροσκάφη τέθηκαν στη διάθεση των Κινέζων μηχανικών, δήλωσε στην εφημερίδα μια πηγή εντός της ρωσικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου