Ετικέτες

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν νικητής με το 63,79% των ψήφων, με το 98% καταμετρημένο


ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν νικητής με το 63,79% των ψήφων, με το 98% καταμετρημένο

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες, συγκεντρώνοντας το 63,9% των ψήφων, δείχνουν τα αποτελέσματα με βάση το 98,47% των ψήφων που έχει καταμετρηθεί, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.Η ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά σήμερα καταγγέλλοντας νοθεία.


Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες -- όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν. Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.

Ο Πούτιν, απερχόμενος πρωθυπουργός, κατήγαγε άνετη νίκη, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων, ενώ δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%. Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.

Οι δυτικοί παρατηρητές αναμένεται να δώσουν στην δημοσιότητα την έκθεσή τους στις 14:00 στην Μόσχα [12:00 ώρα Ελλάδας]. Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασαν επιφυλάξεις για την διαδικασία στα πρώτα της στάδια.
http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου