Ετικέτες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Γενοκτονία των Αρμενίων: ο βάρβαρος θύτης επικαλείται τα Δικαιώματα του Ανθρώπου!!!


ΤΡΊΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Γενοκτονία των Αρμενίων: ο βάρβαρος θύτης επικαλείται τα Δικαιώματα του Ανθρώπου!!!

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Arinc, δήλωσε σήμερα από το Στρασβούργο ότι η Τουρκία θα μπορούσε να καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για να καταδικαστεί η Γαλλία, για τον νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων!
Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε την Δευτέρα έναν νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, με κίνδυνο της εμβάθυνσης της κρίσης μεταξύ του Παρισιού και της Άγκυρας.
«Θα ήταν μια ιστορία ντροπής», είπε ο κ. Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος μιλούσε σε συνέντευξη τύπου στο εσωτερικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, λέγοντας ότι ένας τέτοιος νόμος θα ήταν «μια απειλή για την ελευθερία της έκφρασης».
«Θα μπορούσαμε να καταφύγουμε στο ΕΣΔΑ, αν αυτό χρειαστεί, ως έθνος ή ατομικά», δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το δικαστήριο με έδρα το Στρασβούργο θα εκδίκαζε ότι αυτός ο νόμος «είναι αντίθετος με τη Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

 «Αν χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώνονται και λένε ότι είναι αντίθετοι προς αυτόν το νόμο, τι θα πράξει το γαλλικό δικαστικό σύστημα, θα τους βάλει όλους στη φυλακή;», συνέχισε.

Ο κ. Μπουλέντ Αρίντς κατηγόρησε τον προέδρο Νικολά Σαρκοζί ότι «χρησιμοποιεί την εγχώρια πολιτική με μια απόφαση κατά της Τουρκίας», προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν «πολύ επιβλαβείς» συνέπειες στις γαλλο-τουρκικές σχέσεις.
«Δεν υπάρχει δικαστήριο η διεθνές όργανο που αποφάσισε ότι ήταν γενοκτονία», επέμενε, λέγοντας ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί από τους ιστορικούς και ότι δεν ανήκει στο γαλλικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει για ένα τέτοιο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου