Ετικέτες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Συρία: Αγοράζει 36 στρατιωτικά αεροσκάφοι από τη Ρωσία


ΔΕΥΤΈΡΑ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Συρία: Αγοράζει 36 στρατιωτικά αεροσκάφοι από τη Ρωσία

undefined
Η Συρία θα αγοράσει 36 στρατιωτικά αεροσκάφη από τη Ρωσία, μετά τη σύναψη σχετικής συμφωνίας ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Kommersant.Η συμφωνία θα εξοπλίσει την πολεμική αεροπορία της Συρίας με τα ρωσικά αεροσκάφη Yakovlev Yak-130--ένα αεριωθούμενο που χρησιμοποιείται κυρίως για την εκπαίδευση πιλότων, αλλά μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε στόχους στο έδαφος, αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Ο Ρουσλάν Πουχόφ, επικεφαλής του εδρεύοντος στη Μόσχα Κέντρου για την Ανάλυση Στρατηγικών και Τεχνολογιών, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η συμφωνία είναι «σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία των ρώσων ηγετών και των εμπόρων όπλων».

Οι παραδόσεις θα αρχίσουν μόλις η Δαμασκό καταβάλει προκαταβολή, γράφει η Kommersant.

Η Ρωσία έχει υποσχεθεί να συνεχίσει τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στη Συρία, παρά τις εκκλήσεις από δυτικές χώρες για τον περιορισμό των παραδόσεων καθώς ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά καιρούς έχει διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να πυροβολούν κατά των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων από τη Μόσχα στη Συρία είναι νόμιμες και δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

«Κάνουμε συναλλαγές με τη Συρία μόνο πραγμάτων που δεν απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο», τόνισε.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου