Ετικέτες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Mehmetçik'e domuz ve at eti - Κρέας απο χοιρινό και από άλογο στους Toύρκους στρατιώτες

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Mehmetçik'e domuz ve at eti - Κρέας απο χοιρινό και από άλογο στους Toύρκους στρατιώτες !!

Εξετάστηκαν στα στρατιωτικά εργαστήρια τρόφιμα που καταναλώθηκαν στην 4η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που βρίσκεται στην Κεσσάνη της Ανδριανούπολης.(σ.σ. η συγκεκριμένη μονάδα απέχει μερικά μόλις χιλιόμετρα άπο τον Έβρο,στην ίδια νοητή ευθεία με την Αλεξανδρούπολη)
Στις εκδοθείσες αναφορές των αποτελεσμάτων αυτών των ερευνών είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία.




Στους ελέγχους που έγιναν 3 φορές παίρνοντας διαφορετικά δείγματα σε τρόφιμα όπως σάντουιτς και χάμπουργκερ, εντοπίστηκε κρέας αλόγου και χοιρινό.
Παρά το ότι οι αναφορές των αποτελεσμάτων μεταβιβάστηκαν στα αρμόδια αρχηγεία,η πώληση αυτών των τροφίμων ουδέποτε σταμάτησε στην παραπάνω ταξιαρχία



 Αποκαλύφθηκε ότι στην 4η Μηχαν. Ταξιαρχία Πεζικού η οποία  βρίσκεται στην Κεσσάνη του νομού Ανδριανουπόλεως και η οποία υπάγεται στην διοίκηση τoυ 2ου Σώματος στρατού,έχουν καταναλώσει τρόφιμα τα οποία περιέχουν κρέας αλόγου και χοιρινό.Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει,έγινε έλεγχος ποιότητας τροφίμων σε στρατιωτικό υγειονομικό κέντρο που υπάγεται στην διοίκηση της ταξιαρχίας στα τόστ,χάμπουργκερ,κεφτεδάκια,σάντουιτς και κεμπάπ της μάρκας "Keşanlı Ali".


Οι αναφορές των αναλύσεων που ολοκληρώθηκαν εστάλθηκαν στις ανώτερες διοικήσεις στις 14 Ιουνίου 2011.Παρά τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων ουδέποτε έπαψαν να πωλούνται αυτά τα προιόντα στους στρατιώτες.


Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές,στα συμβόλαια αγοράς αυτών των προιόντων προβλεπόταν περιεκτικότητα σε μοσχαρίσιο κρέας 100% σε κάποια απο αυτά ενώ σε κάποια άλλα 80% μοσχαρίσιο κρέας και 20% κοτόπουλο.Πάρ'αυτα ο έλεγχος των εργαστηρίων έδειξε ότι σε αυτά υπήρχαν κρέας αλόγου και χοιρινό.Εν αντιθέσει με τον Τουρκικό κώδικα τροφίμων,και κατόπιν δειγματοληψίας παίρνοντας 2 φορές δείγματα, επαληθεύτηκε η παρατυπία.Τα αποτελέσματα κυρώθηκαν με την υπογραφή του λοχαγού-στρατιωτικού ιατρού H.Semih Eken.


Οι αναφορές και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία ετοιμάστηκαν 5 μήνες πριν άπο το κτηνιατρικό ιατρείο μεταβιβάστηκαν στην διοίκηση του 2ου σώματος στρατού.Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις για το περιεχόμενο των τροφίμων δεν ελήφθη κανένα μέτρο.


Η εταιρία η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των κατηγοριών ισχυρίζεται ότι πρόκειται για δολιοφθορά των προιόντων της άπο ανταγωνιστική εταιρία,και αντιτάσει μάλιστα ότι κατόπιν μικροβιολογικής αναλύσεως που έκανε η εταιρία,διαθέτοντας και τα αποδεικτικά αποτελέσματα,δεν ευρέθη κανένα στοιχείο παρατυπίας.

Στην αναφορά που εστάλη στην Ταξιαρχία στις 6 Ιουνίου 2011,υπογεγραμμένη από τον ειδικό μικροβιολόγο-αναλυτή πολιτικό υπάλληλο Sertaç Atalay και από τον ειδικό στρατιωτικό κτηνίατρο και ειδικό διατροφικής υγιεινής και διερεύνησης τροφίμων  Mustafa Savaşçı διασαφηνίστηκε ότι στο περιεχόμενο των τροφίμων διαπιστώθηκε χοιρινό κρέας,κοτόπουλο,άλογο και γαλοπούλα.Τονίζεται μάλιστα ότι ενώ στα προιόντα που προβλέπονταν  σύμφωνα με το συμβόλαιο με την ανάδοχο εταιρία η περιεκτικότητα του κρέατος έπρεπε να είναι 100% μοσχάρισιο,αντ'αυτού στα σάντουιτς και στα κεφτεδάκια υπήρχε κοτόπουλο.
Η αναφορά είναι γραμμένη ως εξής:
''Εστάλησαν στην διοίκησή μας οι αναλύσεις που έγιναν σχετικά με τα İnegöl κεφτεδάκια,τα σάντουιτς Αδάνων,τα χάμπουργκερ,τα τοστ Αιβαλίου και διάφορα άλλα σάντουιτς της μάρκας 
"Keşanlı Ali" τα οποία πωλούνται στο κυλικείο των στρατιωτών του 1ου Τάγματος Συνόρων της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν στα εργαστήρια της διοικήσεως μας:
Στα δείγματα από τα τοστ και τα τοστ Αιβαλίου κρέας μοσχαρίσιο.Στα δείγματα από τα χάμπουργκερ και τα κεφτεδάκια διαπιστώθηκε κρέας αλόγου.Τα προιόντα με το επίμαχο θέμα ελέγχθησαν και πάλι όπου και επαληθεύτηκαν τα πρώτα ευρήματα.Επιβεβαιώθηκαν τα αρχικά ευρήματα των αναλύσεων που έγιναν με σκοπό την γνησιότητα των υλικών παρασκευής των χάμπουργκερ,λουκάνικων και κεφτέδων στα οποία είχε διαπιστωθεί ύπαρξη χοιρινού και αλογίσιου κρέατος.
Όσον αφορά τα σάντουιτς Αδάνων και τωνİnegöl κεφτέδων,παρά την πρόβλεψη για περιεκτικότητα 100% μοσχαρίσιου κρέατος,εντοπίστηκε αντ'άυτού κοτόπουλο,σύμφωνα με το συμβόλαιο που συνήφθη μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και της διοικήσεως του 1ου τάγματος συνόρων.
Παρακαλώ για τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες όπως ενημερωθή η Διοίκηση και οι μονάδες οι οποίες πωλούν προιόντα της συγκεκριμένης μάρκας.''


Εταιρία: ''Είναι παιχνίδια από αντίπαλη εταιρία''


Ο ιδιοκτήτης  Ali Aguş  της μάρκας  'Keşanlı Ali' με το όνομα Aguşlar Gıda πάνω στα προιόντα του,ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί σκευωρίας προερχόμενης απο ανταγωνιστική εταιρία με την επωνυμία 'Egeliler'.Ο Aguş ισχυρίζεται ότι δεν βρέθηκε κρέας ούτε χοιρινό ούτε από άλογο στα προιόντα του τα οποία επάρθησαν κατόπιν ξαφνικού ελέγχου του τμήματος υγειονομικου΄ της Διεύθυνσης γεωργίας και κτηνοτροφίας της διευθύνσεως Κεσάνης.Προσθέτει δε ότι δεν παράγει κρέας από άλογο ή χοίρο και ότι τα λουκάνικα και τους κεφτέδες τα είχε προμηθευτεί  από άλλες εταιρίες,με τις οποίες είχε ακυρώσει την συνεργασία του προτού εμφανιστούν οι καταγγελίες εναντίον του.
Για τα απαγορευμένα κρέατα,ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί σκευωρίας,δηλώνωντας ότι θα συνεχίσει να προμηθεύει τις μονάδες με τα προιόντα του.


Ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας,απόστρατος αξιωματικός Tamer Koçyiğit,τονίζει ότι έστειλε προς έλεγχο τα επίμαχα προιόντα  στο κεντρικό ινστιτούτο ερευνών και ελέγχου τροφίμων στην Προύσσα,δίχως να διαπιστωθεί το παραμικρό.Ισχυρίζεται δε ότι έχει στην διάθεσή του τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών σύμφωνα με τις οποίες ουδέν ενοχοποιητικό για την εταιρία του αποδυκνύεται.


ΠΗΓΗ http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1212353&title=mehmetcike-domuz-ve-at-eti



Koryvantes-geopolitics

Mehmetçik  have you heard about "Godzilla?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου