Ετικέτες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Δεκεμβρίου 27, 2011


 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια MARAKI
”…. Ο θρυλικός πλάτανος του Ιπποκράτη, ο οποίος θεωρείται ενα απο τ’  αρχαιότερα δέντρα στην Ευρώπη, είναι 2.400 ετών, έχει περιφέρεια 11 μέτρα …”
ΘΕΣΗ και ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Ο πλάτανος του Ιπποκράτη βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία μέσα στην πόλη  της Κω, πίσω ακριβώς από το Διοικητήριο (Επαρχείο) και κοντά στο Ενετικό Φρούριο.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ
Η έκταση στην οποία φύεται ο ”πλάτανος του Ιπποκράτη” αποτελεί πλατεία (πλακόστρωτη), περιμετρικά  της οποίας υπάρχουν μονώροφα και διώροφα κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνται ως γραφεία, για τις ανάγκες του Επαρχείου της Κω και ως εμπορικά καταστήματα. Αν και η περιοχή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εν τούτοις υπάρχει αρκετή ησυχία και ένα δροσερό  περιβάλλον. Στη σκιά των δέντρων απέναντι από τον “πλάτανο του Ιπποκράτη” υπάρχει παλιά βρύση με πόσιμο νερό. Η πλατεία είναι υπερυψωμένη και η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα κ.λ.π.) μέσα σ’ αυτήν και στο κεκλιμένο πλακόστρωτο, που την ενώνει με τον περιμετρικό δρόμο απαγορεύεται. Ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων  από τον περιμετρικό δρόμο, λόγω της πυκνής βλάστησης και των λιθόκτιστων με λαξευμένο πωρόλιθο, τοίχων αντιστήριξης είναι ελάχιστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου