Ετικέτες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πιέσεις της Αθήνας βλέπει ο Σκοπιανός πρόεδρος!


Πιέσεις της Αθήνας βλέπει ο Σκοπιανός πρόεδρος!

Λίγες ώρες αφού ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι έστειλε επιστολή στον Λουκά Παπαδήμο ζητώντας την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της FYROM επιτίθεται στην Ελλάδα.

Έξι μέρες προτού κοινοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Ελλάδας με το αιτιολογικό ότι η Αθήνα παραβίασε δήθεν το άρθρο 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ -εκλεκτός του Νίκολα Γκρούεφσκι- εγκάλεσε εμμέσως την Αθήνα ότι επιχειρεί να ασκήσει πίεση στο δικαστήριο! 
“Όλα τα μέχρι στιγμής σχόλια, τα οποία εμφανίστηκαν στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, μπορούμε να τα θεωρούμε εικασίες και τρόπο άσκησης πιέσεων. Εμείς αναμένουμε να κοινοποιηθεί η ετυμηγορία. Όποια και να είναι η ετυμηγορία, εμείς, ως κράτος, θα τη σεβαστούμε”, είπε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Σύμφωνα με τον καινοφανή ισχυρισμό του προέδρου των Σκοπίων, ένα δημοσίευμα σε μια εφημερίδα αποτελεί -δήθεν- άσκηση πίεσης! Προφανώς είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ότι οι αντίδικοι καλούνται να μην κάνουν επισήμως σχόλια προτού γνωστοποιηθεί η απόφαση του Δικαστηρίου και άλλου είδους θέμα αν οι εφημερίδες αναφέρονται στην επικείμενη ετυμηγορία του δικαστηρίου ενημερώνοντας τους αναγνώστες τους. 
Αυτή η τοποθέτηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ έγινε όταν Σκοπιανός δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας σχετικά με την υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας. “Δια του άρθρου αυτού (σσ εννοώντας το εδάφιο 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας), η Ελλάδα δεσμεύεται να μην παρεμποδίζει τη διαδικασία ένταξής μας, εάν υποβάλλουμε αίτηση υπό το προσωρινό μας όνομα στον ΟΗΕ”, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου