Ετικέτες

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ αρνούνται τελικά στην Τουρκία τα UAV Predador;


Οι ΗΠΑ αρνούνται τελικά στην Τουρκία τα UAV Predador;

Διάψευση της σχετικής ανάρτησης από την Ισραλινή εφημερίδα: Στρατηγικής σημασίας αμερικανική βοήθεια δόθηκε στους Τούρκους κατά του PKK!

Η κυβέρνηση Ομπάμα απέρριψε το τουρκικό αίτημα για προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέχρι η Άγκυρα σταματήσει να απειλεί το Ισραήλ με ένοπλη επίθεση, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές από την Ουάσινγκτον. Σε δημοσίευμα του debkafiles αναφέρεται ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει …ξεμείνει από uav ,αφού τα Heron βρίσκονται στο Ισραήλ για συντήρηση. Αυτό έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις των Τούρκων εναντίον των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ,όπου οι τουρκικές ΕΔ έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες.
Μετά από την Τουρκία πάντως και στο Ισραήλ έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος όσοι υποστηρίζουν ότι η στρατιωτική σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ δεν θα ξεσπάσει στο άμεσο μέλλον, “επειδή ΗΠΑ,ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν θα το αφήσουν να συμβεί”. Όμως οι ίδιες πηγές λένε ότι “το γυαλί έχει ραγίσει και ουσιαστικά οι προετοιμασίες για ένοπλη σύρραξη έχουν αρχίσει”.
Στο Τελ Αβίβ έχουν εξαγριωθεί με τις διαρροές προς τον τουρκικό Τύπο,τις οποίες χρεώνουν στον ίδιο τον Ερντογάν. Αναφέρονται στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τουρκικά πολεμικά πλοία θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τα ισραηλινά πολεμικά εντός των 12 ναυτικών μιλίων. Το Ισραήλ δεν πρόκειται να καθήσει μεσταυρωμένα χέρια.
Η Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκτονώσουν την ένταση καθώς φοβούνται ότι μία τουρκο-ισραηλινή ένοπλη σύγκρουση θα αποσταθεροποιήσει όλη τη περιοχή.
Από το Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν έχει έλθει σε άμεση επαφή με τον Ερντογάν και τον προειδοποίησε ότι μια στρατιωτική σύγκρουση από ένα μέλος του ΝΑΤΟ με το ισραηλινό ναυτικό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις μελλοντικές στρατιωτικές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τη Συμμαχία .Σ΄ αυτό το κλίμα η απόρριψη του τουρκικού αιτήματος για τα αμερικανικά uav ήταν αναμενόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου