Ετικέτες

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Hurriyet: «Η εHurriyeμμονή που έχουν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι με τους Τούρκους στο τέλος θα τους καταστρέψει».

Hurriyet: «Η εμμονή που έχουν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι με τους Τούρκους στο τέλος θα τους καταστρέψει».



Σε άρθρο του, o C. Cem Oguz, στην εφημερίδα HURRIYET  αναφέρεται στη σειρά “1821″ του ΣΚΑΪ και θυμίζει τη δήλωση του Κάρολου Παπούλια, πως Έλληνες και οι Αρμένιοι σφαγιαστήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο.

Όπως γράφει, σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα Hurriyet με τίτλο «Από τους βαρβάρους στο Παπούλια με αγάπη» είχε τονίσει, επικαλούμενος τις ιστορικές πηγές του Halil İnalcık, πως οι Έλληνες και οι Κύπριοι κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρασαν «χρυσές» εποχές…

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί ένα καταιγισμό μηνυμάτων από Έλληνες και Κύπριους που διαμαρτυρόντουσαν για το άρθρο του και τα όσα υποστήριζε. Ωστόσο όπως τώρα ισχυρίζεται ήρθε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ να τον δικαιώσει και να πει απλούστατα τα ίδια με …εκείνον. Πως δηλαδή, η ιδέα ότι οι Έλληνες υπέφεραν από τον Οθωμανικό ζυγό, δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από ένα μύθο.
Τις πρώτες ημέρες της επανάστασης, λέει, οι Έλληνες σκότωσαν περισσότερους από 20.000 Οθωμανούς και ο Τατσόπουλος που ήταν ένας από τους συντελεστές του ιστορικού ντοκιμαντέρ, όταν το αποκάλυψε κατηγορήθηκε σαν «πληρωμένος πράκτορας και υπηρέτης ξένων συμφερόντων».
Ο αρθρογράφος τονίζει, πως πάνω-κάτω τα ίδια ακούγονται και στη Τουρκία σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πως αν συνεχίσουμε οι δύο χώρες να βαδίζουμε επάνω σε αυτή τη λογική δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική βελτίωση στις μεταξύ μας σχέσεις, ενώ ολοκληρώνοντας υπενθύμισε πως «και οι τρεις λαοί (Έλληνες, Αρμένιοι και Τούρκοι) θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας, αλλά πολύ περισσότερο οι Έλληνες και οι Αρμένιοι καθώς η εμμονή τους με τους Τούρκους τείνει να τους καταστρέψει».
Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου