Ετικέτες

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν μαθήματα ιστορίας και realpolitik από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας

Δωρεάν μαθήματα ιστορίας και realpolitik από τον Ισραηλινό υπουργό ΆμυναςΕκτύπωσηE-mail
14-02-2011 00:01:35
ImageΜαθήματα ιστορίας έδωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ μιλώντας σήμερα από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC δήλωσε ότι οι ειρηνικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου είναι ασφαλείς παρά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του επί 30 χρόνια πρόεδρου Χόσνι Μουμπάρακ.Παρά το γεγονός ότι η οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων δεν ήταν ο υποκινητής της εξέγερσης στην Αίγυπτο, ο κ. Μπαράκ εξέφρασε την άποψη ότι η οργάνωση αυτή έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές στη χώρα.
"Αργά ή γρήγορα η μόνη οργάνωση που έχει συνοχή, εστιάζει και είναι έτοιμη να σκοτώσει και να σκοτωθούν οι οπαδοί της εάν χρειαστεί, θα πάρει την εξουσία. Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο στην Αίγυπτο γιατί εάν γίνει θα είναι καταστροφικό για ολόκληρη την περιοχή" τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, που ωστόσο ανέφερε ότι "Δεν είναι πολύ εύκολο να τους συγκρίνουμε με τις πολύ εξτρεμιστικές οργανώσεις, γιατί οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι μια αιγυπτιακή έκδοση και πολλοί εξ αυτών είναι πολύ λίγο εξτρεμιστές".
"Δεν πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου βρίσκονται σε κίνδυνο ή ότι κάποιο είδος κινδύνου μας περιμένει στη γωνία" τόνισε ο κ. Μπαράκ επισημαίνοντας με έμφαση ότι "το Ισραήλ προσέχει την ασφάλειά του".
Γενικά o Μπαράκ απέρριψε τη σύγκριση μεταξύ της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο και της ισλαμικής επανάστασης στο Ιράν το 1979 όταν ο Σάχης εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του.
"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι κοινό με τα σημερινά γεγονότα και αυτά που συνέβησαν πριν από αρκετά χρόνια. Οι Αιγύπτιοι είχαν το δικό τους τρόπο" τόνισε ο κ. Μπαράκ.
Η αλλαγή στην Αίγυπτο "δεν ήταν κάτι που οργανώθηκε από εξτρεμιστές Μουσουλμάνους ή από ριζοσπαστικές μουσουλμανικές οργανώσεις" επισήμανε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου