Ετικέτες

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: Εκατοντάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση του Καντάφι


Λιβύη: Εκατοντάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση του Καντάφι


המקורות הצבאיים והמודיעיניים-Στρατιωτικές πηγές πληροφοριών
Οι στρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, κατά των παράκτιων πόλεων, κοντά  στην Τρίπολη, για να τις αποσπάσουν από τους αντάρτες.
Σύμφωνα με έκθεση των  ισραηλινών στρατιωτικών πηγών, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών τα οποία βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών.


Οι περισσότερες μάχες διεξήχθηκαν στην πόλη Μυστρά που βρίσκεται 25 χλμ από την Τρίπολη και στην πόλη Ζαβίγια που βρίσκεται  30 χλμ  από την λιβυκή πρωτεύουσα.
Οι πηγές μας αναφέρουν ότι στην πόλη του Μυστρά οι δυνάμεις του Καντάφι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά από σκληρή και αιματηρή μάχη. Στην πόλη όμως της Ζαβίγια, οι δυνάμεις του Καντάφι κατάφεραν να σπάσουν την γραμμή των ανταρτών και να καταλάβουν τμήμα της πόλης.
Επιπρόσθετα, σκληρές μάχες έλαβαν χώρα γύρω από το κύριο τέμενος της πόλης, όπου είχαν οχυρωθεί εκατοντάδες αντάρτες.
Το τζαμί έγινε στόχος των αρμάτων μάχης και των ελικοπτέρων και παραδόθηκε στις φλόγες. Πολλοί από τους αντάρτες που  βρίσκονταν στο τέμενος σκοτώθηκαν.
Εκτιμάται ότι μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των μαχών της Πέμπτης, εκατοντάδες μαχητές και από τις δύο πλευρές.
Μια άλλη μεγάλη μάχη διεξάγεται από τις δυνάμεις του Καντάφι στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Τρίπολη, δίχως μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Οι πηγές μας ανέφεραν ότι ο Καντάφι με την πάγια τακτική  που ακολουθεί  αποδεικνύεται  οι αντάρτες και σε αυτό το στάδιο είχαν την δυνατότητα την Τετάρτη 23.2 ., να διοργανώσουν  διαδηλώσεις και ταραχές στις πόλεις που βρίσκονταν γύρω από την Τρίπολη,  αλλά όχι μέσα σε αυτήν.
Ο Καντάφι δεν είχε πολλές επιλογές, επειδή, κυρίως, οι στρατιωτικές δυνάμεις, που είναι πιστές σε αυτόν, δεν ήταν αρκετές να  καταπολεμήσουν τους αντάρτες  στην ευρύτερη  περιοχή της Τρίπολης.
Η στρατιωτική κατάσταση είναι συγκεχυμένη αφού συνεχίζονται οι επιθέσεις των επαναστατών οι οποίοι επιδιώκουν να καταλάβουν το ανατολικό τμήμα της Λιβύης και να ελέγξουν τις εξαγωγές του λιβυκού πετρελαίου.
Ακόμη δεν είναι σαφείς οι προθέσεις των επαναστατών, αν θα εμποδίσουν την ροή του πετρελαίου καταστρέφοντας το τελικό τμήμα της μεταφοράς του ή  μπλοκάροντας, γενικά,  τις εξαγωγές του λιβυκού πετρελαίου .

http://www.balkanikoperiscopio.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου