Ετικέτες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΩΝ

Να προσθέσω και κάτι άλλο, που έχει σχέση τόσο με την ναυτική μας παράδοση, όσο και με την τουριστική ανάπτυξη:

To 1999 πουλήθηκε για παλιοσίδερα το αντιτορπιλικό τύπου Cannon “Λέων”, ένα απο τα μυθικά τρία “θηρία” (Λέων ,Αετός, Ιέραξ).


Τα πλοία αυτά υπήρξαν για πολλές δεκαετίες η ασπίδα και η εγγύηση της Ελληνικής παρουσίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και ένα απο αυτά άξιζε μια θέση στο “πάρκο ναυτικής παράδοσης” τουλάχιστον όσο, αν όχι περισσότερο από το “Βέλος” (ευτυχώς πάντως που διατηρήθηκε και αυτό το πανέμορφο Fletcher,‘εστω και για τους γνωστούς λόγους…)

Το “Λέων” όμως είχε καί άλλη ιστορία : Ήταν το πρώην USS Eldridge ,το πλοίο του περίφημου “Πειράματος της Φιλαδέλφειας”.

Θα μου πείτε ,τι σχέση έχει αυτό με τη ναυτική μας παράδοση. Καμία, αυτή τη θέση την έχει όπως είπα κερδίσει το Λέων με το σπαθί του.

Έχει ,όμως , με τον τουρισμό!



Στίς ΗΠΑ ,μία ολόκληρη επαρχία ζεί από τα έσοδα του τουρισμού, εξαιτίας του παραμυθιού της δήθεν προσγείωσης εξωγήινων στο Roswell του Ν. Μεξικού το 1947!

Φαντάζεται κανείς τι τουριστική ατραξιόν θα ήταν να διαφημίζαμε στους τουρίστες τη δυνατότητα επίσκεψης στο αυθεντικό πλοίο του (επίσης φανταστικού βέβαια) “Philadelphia Experiment ”;

Οχι μόνο θα είχαμε σημαντική διαφήμιση του τουρισμού και ξένο συνάλλαγμα, αλλά θα αναβαθμίζονταν και το “Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης” ,ενώ τα έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διασωθούν-αναπαλαιωθούν και άλλα πλοία.

Παράλληλα θα διασώζονταν, με το αζημίωτο, και ένα απο τα αγαπημένα “Θηρία”.

Αντί γι’αυτό ,οι πανέξυπνοι νεοέληνες το κάναμε παλιοσίδερα, για να εισπράξουμε λίγες χιλιάδες ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου