Ετικέτες

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τι "καλο" εκαναν οι Αραβες στην Ελλαδα

Τι "καλο" εκαναν οι Αραβες στην Ελλαδα
Α)ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ οπου επικρατησαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ Πολιτισμο. Παραδειγμα η Κιλικια μεχρι την καταλειψη της απο τους Αραβες περι το 700 Μ.Χ. οπως δειχνουν οι επιγραφες, τα ελληνικα που χρησινοποιυσαν δεν ειχαν τιποτα να ζηλεψουν απο αυτα που μιλουσαν στον υπολοιπο Ελλαδικο/Ελληνοφωνο πολιτισμικο χωρο.Με την επικρατηση των Αραβων ομως παυουν να υπαρχουν ελληνικες επιγραφες και οταν επι Νικιφορου Φωκα λιγο μετα το 960 Μ.Χ. το Βυζαντιο ανακτα την Κιλικια οι ελληνικες επιγραφες ειναι γεματες αραβισμους δηλαδη  μεσα σε 260 χρονια οι κατοικοι "ξεχασαν" τα ελληνικα.(ΠΗΓΗ:INSCRIPTIONS GREQUES DE CILICIE Βιβλιοθηκη του Ιστορικου- Αρχαιολογικου τμηματος του Καποδιστριακου Πανεπιστημιου Αθηνων.
Β) Επιπλεον οι Αραβες ηταν αυτοι που εκαψαν την Βιβλιοθηκη της Αλαξανδριας (ο Πλουταρχος ειναι σαφης οτι Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ)και οι Αραβες σοφοι που αναφερθηκαν πλως αντεγραφαν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ π.χ. Η Μεγιστη (Συγγραφη) του Πτολεμαιου εγινε η Αλ- Μαγεστα του Αβεροη.Με αλλα λογια απλως πιθηκισμος
Γ)Επιπλεον "χαρη" στο Ισλαμ (Αραβικη επινοηση) το Βυζαντιο δεν μπορεσε να κανει με τους Τουρκους αυτο που με τοση επιτυχια εκανε με τους Ρωσους δηλαδη να μετατρεψει εναν θανασιμο εχθρο σε πνευματικο  κληρονομο-δορυφορο.Καταληγουμε λοιπον 2 σοφοι αντε και κανενας αλλος ελλασων οπως ο αντιφραφεας του Διοσκουριδη για τοσες καταστροφες! Οποιος εχει μυαλο ας βγαλει τα συμπερασματα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου