Ετικέτες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Κυρώσεις κατά Καναδών αξιωματούχων ανακοίνωσε η Ρωσία

Σε απάντηση αντίστοιχων κυρώσεων από πλευράς Καναδά λόγω Κριμαίας
EPA/HOW HWEE YOUNG
Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε 13 Καναδούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών σε σύμβουλο του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ και στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, σε απάντηση στις κυρώσεις που υιοθέτησε ο Καναδάς εναντίον της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
«Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε απάντηση στις απαράδεκτες ενέργειες της καναδικής πλευράς», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος Καναδών πολιτών, μεταξύ αυτών υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, βουλευτών και προσωπικοτήτων της κοινωνίας του Καναδά», σημειώνεται.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται τα ονόματα της Κριστίν Χόγκαν, συμβούλου του Καναδού πρωθυπουργού για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική, του Ουέιν Γούτερς, γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και του αναπληρωτή του Ζαν-Φρανσουά Τρεμπλέ, αλλά και του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων Άντριου Σιρ.
Ο Καναδάς ανακοίνωσε την 17η Μαρτίου την επιβολή κυρώσεων εναντίον επτά Ρώσων αξιωματούχων. Ανάμεσά τους είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ένας σύμβουλος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και 3 φιλορώσοι αξιωματούχοι της Κριμαίας, ο πιο υψηλόβαθμος εκ των οποίων είναι ο πρωθυπουργός Σεργκέι Ακσιόνοφ.
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου