Ετικέτες

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Έλληνες εις τα Όπλα!



28.10.2013


Τα γεγονότα… σαν σήμερα
Σαν σήμερα, το 1940, οι Ιταλοί επιτέθηκαν στη χώρα μας, μετά το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι.
1822 Στολίσκος των Ψαρών, αποτελούμενος από δύο πλοία και δύο πυρπολικά, επιτίθεται στον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Τενέδου. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης ανατινάζει ένα δίκροτο, που είναι η υποναυαρχίδα του στόλου τους.
1911 Η Ιταλία καταλαμβάνει τα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο του ιταλοτουρκικού πολέμου.
1912 Η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στους Έλληνες. Επίσημη είσοδος του διαδόχου Κωνσταντίνου στην πόλη, όπου του επιφυλάσσεται παλλαϊκή υποδοχή.

1940 Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Στις 3 το πρωί επιδίδεται στον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά το τελεσίγραφο Μουσολίνι από τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι. Ακολουθεί το ΟΧΙ των Ελλήνων και στις 5:30 το πρωί αρχίζει στην Πίνδο η ιταλική επίθεση.
1940 Ο πεζικάριος Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από τα Τρίκαλα είναι ο πρώτος νεκρός στρατιωτικός του ελληνοϊταλικού πολέμου. Πέφτει νεκρός από ιταλικά πυρά, μία ώρα προτού εκπνεύσει το τελεσίγραφο Μουσολίνι.
1940 Η Πάτρα βομβαρδίζεται από ιταλικά αεροπλάνα, με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 17 να τραυματιστούν. Η ιταλική αεροπορία βομβαρδίζει, ακόμη, περιοχές του Πειραιά, του Σκαραμαγκά και του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου