Ετικέτες

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η Κοινωνική Κουζίνα καλεί στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Πλ. Αγοράς

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και η Κοινωνική  Κουζίνα καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν:
Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή. Αποτέλεσμα των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους, είναι το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα. Το κύμα αυτό θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο θα γενικεύονται και θα εξαπλώνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια.

Απέναντι σε αυτό το τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, η ΕΕ σε συνεργασία με τον Ερντογάν που έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα των Κούρδων, των αγωνιστών της Αριστεράς και της νεολαίας, εντείνει τα μέτρα κατασταλτικού ελέγχου γεμίζοντας τις ακτές της Μεσογείου με πνιγμένα γυναικόπαιδα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με όσους «τυχερούς» καταφέρουν να φτάσουν στο έδαφός της. Απέναντι στους ηγέτες των κρατών της ΕΕ έχουν σταθεί οι απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι και νεολαία, σε ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης στο πλευρό των προσφύγων, που κατάφερε προς στιγμή να σπάσει τα δεσμά της Ευρώπης-φρούριο και να προσφέρει μια μικρή ανακούφιση στους κατατρεγμένους των πολέμων. Τώρα χρειάζεται να εντείνουμε την δράση μας παράλληλα με τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης και να διεκδικήσουμε:
ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία εξω τώρα από την Μέση Ανατολή-Οι βόμβες δεν φέρνουν την ειρήνη.
Να κλείσει η βάση της Σούδας-Να σταματήσει κάθε ελληνική εμπλοκή.
Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι.
Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Εβρο- Να διευκολυνθεί η ελεύθερη μετακίνηση των προφύγων-Ασυλο και στέγη-Οχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καμιά συνεργασία με τη FRONTEΧ
Ολοι/ες στο αντιρατσιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/10, 6.30μμ στην Αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου