Ετικέτες

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«Ο Μεσαίωνας υπάρχει μόνο στα άδεια κεφάλια σας» Ένας δάσκαλος απαντά σε Φίλη, Θεοδωράκη, Μανδραβέλη…


ergasiakos_mesaionas-660x330
Προς κάθε λυσσασμένο αντιχριστιανιστή, είτε λέγεται Φίλης, είτε ποταμίσιος Θεοδωράκης, είτε Πάσχος Μανδραβέλης, είτε οποιοσδήποτε ανορθόγραφος ανώνυμος που εδώ και μέρες ξεχύνει διαδικτυακό δηλητήριο, για την υποδοχή των τιμίων λειψάνων τη Αγίας Βαρβάρας:

  1. Στην Ελλάδα είμαστε κατα πλειοψηφία Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Σεβόμαστε τις πεποιθήσεις σας, δικαιούμαστε να υποδεχόμαστε και να τιμούμε όπως θέλουμε οποιονδήποτε Αγιο.
  2. Δεν λατρεύουμε λείψανα.Λατρεύουμε μόνο τον Τριαδικό Θεό, αποδίδουμε την υπέρτατη τιμή στην Υπεραγία Θεοτόκο, και τιμούμε όλους τους Αγίους και Αγίες μας. Με την προσκύνηση των ιερών λειψάνων, αγιαζόμαστε από τους ίδιους τους Αγίους και κατ επέκταση από το Θεό.
  3. Η περιφορά και προσκύνηση των αγίων λειψάνων από τους ασθενείς στον Αγιο Σάββα, επ ουδενί λόγο δεν υποκαθιστά ή καταργεί την ιατρική επιστήμη και το λειτούργημα των γιατρών. Αντιθέτως το συμπληρώνει. Ο Αγιος Λουκάς της Συμφεροπόλεως, ήταν γιατρός. Υπάρχουν τόσοι γιατροί που πριν ξεκινήσουν την εγχείρηση, κάνουν το Σταυρό τους, και εκατομμύρια θαύματα της Παναγίας και Αγίων σε ασθενείς. Αν δε σέβεστε το Χριστιανισμό, σεβαστείτε τουλάχιστον τους αρρώστους και το δικαίωμά τους στην πίστη και στο θαύμα.
  4. Αν νομίζετε οτι για όλες τις τελετές υποδοχής, τα αγήματα και τις τιμές που αποδίδει το Πυροβολικό στην προστάτιδά του αλλά και για την υποδοχή του Αγίου Φωτός (ακόμα περιμένω να μου αποδείξετε οτι δεν ανάβει μόνο του) πληρώνετε, τότε εισηγηθείτε για την επιστροφή του 95% της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Εκκλησία και συνεχίστε να πληρώνετε μόνο για τα ταξίδια του Βαρουφάκη και για την μετακίνηση της Ζωής στη Μόσχα.

Κι τέλος. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει Ορθόδοξη χώρα. Το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας θα ναι πάντα ισχυρό. Στα πλαίσια της ανεξιθρησκείας, σεβόμαστε απόλυτα τις πεποιθήσεις σας. Αν δε θέλετε να σεβαστείτε τις δικές μας, διαβατήριο και άντε γειά.

ΥΓ. Ο Μεσαίωνας υπάρχει μόνο στα άδεια κεφάλια σας…
Themis Poulios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου