Ετικέτες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Καίριο χτύπημα των Κούρδων αγωνιστών στις Τουρκικές δυνάμεις κατοχης.

Καίριο χτύπημα των Κούρδων αγωνιστών στις Τουρκικές δυνάμεις κατοχης.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 19, 2012

Εμφανής η ποιοτική αναβάθμιση της δράσης των Κούρδων μαχητών γεγονός που δείχνει ότι πλέον συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στρατιώτες που έχουν εκπαιδευθεί από Δυτικούς στρατιωτικούς.

Αυτή η συνεργασία βέβαια είναι γνωστή, από την επίσημη συνεργασία των δυνάμεων της αυτόνομης δημοκρατίας του Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ με Αμερικανούς και Ισραηλινούς με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι Αμερικανοί πάντως συνεχίζουν να θεωρούν το PKK “τρομοκρατική οργάνωση”.

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας. Πρόκειται για το πιο πολύνεκρο επεισόδιο των τελευταίων μηνών.
Οι μάχες ξέσπασαν σε τρεις περιοχές της επαρχίας Χακάρι, που συνορεύει με το Ιράκ και το Ιράν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), δήλωσαν πηγές στο Ρόιτερς.
Οι αντάρτες φέρεται ότι διέσχισαν τα σύνορα από το βόρειο Ιράκ για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις και στη συνέχεια επέστρεψαν, είπαν οι ίδιες πηγές.
Πολλές χιλιάδες αντάρτες του PKK θεωρείται ότι βρίσκονται σε κρησφύγετα στα βουνά του βόρειου Ιράκ, απ΄όπου εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Το PKK, το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ξεκίνησε την ένοπλη δράση του το 1984.
με πληροφορίες από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου