Ω, τι κόσμος Λουκά
Νοεμβρίου 14, 2011 — Λουκάς Δ. ΣυμπεράςΤου Κ. Μπετινάκη
Ο οίκος αξιολόγησης Μούντις υποβάθμισε τη Γαλλία… κατά λάθος αλλά κατόπιν ανακάλεσε την ας πούμε, γκάφα του.
Πριν μερικά χρόνια ο ίδιος «οίκος», είχε αξιολογήσει την αλήστου μνήμης «Λήμαν Μπρος» με πολλά ΑΑΑ, αλλά παραδόξως, σε λίγο χρεοκόπησε παρασύροντας σε στυλ ντόμινο και καραμπόλα το αμερικανικό τραπεζικό (αλλά και αλλαχού) σύστημα.
Πριν μερικά χρόνια ο ίδιος «οίκος», είχε αξιολογήσει την αλήστου μνήμης «Λήμαν Μπρος» με πολλά ΑΑΑ, αλλά παραδόξως, σε λίγο χρεοκόπησε παρασύροντας σε στυλ ντόμινο και καραμπόλα το αμερικανικό τραπεζικό (αλλά και αλλαχού) σύστημα.
Είδαν και πάθανε να καταλάβουν πως λειτουργεί το νέο κολποσύστημα οι περισπούδαστοι οικονομολόγοι που κάθε τόσο εμφανίζονται και λένε ακαταλαβίστικα για τους πολλούς από τις οθόνες των τηλεοράσεων, χωρίς κάποιος απ’ αυτούς να δίνει κάποια λύση. Διότι η παγκόσμια οικονομία είναι εξωπραγματική. Βασίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα στην οποία οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι κερδοσκόποι τύπου (του φίλου του ΓΑΠ του καταστροφικού) Σόρος, που κερδίζουν δις δολάρια και ευρώ μόλις κάποιος ξεφουρνίσει μια μπαρούφα. Όπως πχ. τη λέξη «Δημοψήφισμα».
Μπαρούφα όχι ως προς τη σημασία του θεσμού, αλλά με την έννοια που το ξεστόμισε ο απελθών από την πρωθυπουργία με ελαφρά γυμναστικά πηδηματάκια.
Δικός τους άνθρωπος
Απλά στελέχη υπό την επίβλεψη και του Μόντι, που είναι πρόεδρος της οργάνωσης για την Ευρώπη Παπαδήμος, Παπαχελάς κλπ.
Ο νέος πρωθυπουργός μας Λουκάς Παπαδήμος αλλά και ο υποψήφιος νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ανήκουν στην Τριμερή επιτροπή (Trilateral) που ιδρύθηκε από την οικογένεια Rocfeller το 1973, βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από την λέσχη Bildeberg στην ιεραρχία της παγκόσμιας διακυβέρνηση, αν και οι πιο πολλοί πιατεύουν πως πρόκειται για ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας…
Θυμίζουμε απόσπασμα από ομιλία του David Rockefeller στην συνάντηση της τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991:
“Ευχαριστούμε το “Washington Post” το “New York Time”το “Time Magazine”και άλλες μεγάλες εκδόσεις, των οποίων οι διευθυντές είχαν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις μας και τήρησαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα, για σχεδόν 40 χρόνια. Αλλά τώρα, το έργο έχει γίνει πιο εξεζητημένο και είναι έτοιμο να προχωρήσει προς μία παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική ηγεμονία μιάς διανοητικής ελίτ σε συνεργασία με τους διεθνείς τραπεζίτες είναι, σίγουρα, προτιμότερη από την αυτοδιάθεση που εφαρμόστηκε στους περασμένους αιώνες.”
—–
Θυμίζουμε πως ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, οι πρωταίτιοι του οποίου (λες κι είναι οι μόνοι) μένουν ατιμώρητοι.
Από άρθρο της Ελευθεροτυπίας, στις 11/08/1999:
Στη συνείδηση των καμένων μικροεπενδυτών, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της “αποτυχημένης” οικονομικής πολιτικής, παραμένει ένας από τους ενόχους. Τώρα, αν είναι ο τρίτος κατά σειράν ένοχος, μετά τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Και οι τρεις μαζί πάντως θα καταταγούν στην ιστορία ως το μοιραίο τρίο που οδήγησε την οικονομία της Ελλάδας στην ύφεση, παρ’ όλο τον πακτωλό των κοινοτικών κονδυλίων και την οικονομική αφαίμαξη του κοσμάκη μέσω του Χρηματιστηρίου.
—-
Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι με μέθοδο που μηχανεύτηκε η Γκόλντμαν Ζακς που είχε φέρει η κυβέρνηση Σημίτη επί υπουργείας Χριστοδουλάκη, με τον μαθηματικό τύπο του Παπαδήμου – αλλά και “πλαστά στοιχεία”, σύμφωνα με ορισμένους- μπήκε η Ελλάδα στην ευρωζώνη (κάτι που καταγγέλουν τώρα, ετεροχρονισμένα, οι μεγαλο-Ευρωπαίοι Σαρκοζί, Μέρκελ κλπ), οι οποίοι όμως σπεύδουν να χαιρετίσουν την τοποθέτηση Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού!!! Για να μας αποτρελάνουν…
Τώρα λοιπόν, κατορθώσαμε να έχουμε μια «νέα» κυβέρνηση, «ευέλικτη» όπως την χαρακτήρισε ο -πως γινόταν κι αλλιώς- εκλεκτός της ΕΕ, του ΔΝΤ και πάνω απ’ όλα του τραπεζικού συστήματος, ο οποίος ωστόσο καλείται να συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο του ΓΑΠ του απελθόντος με τις ευλογίες του Σαμαρά και του Καρακαταφέρνη.
Η μεγάλη γαργάρα, από Σαμαρά. Ο οποίος συνεχίζει την πολιτική που δήθεν αποτελούσε την κόκκινη γραμμή του κόμματός του. Του φτάνουν τέσσερα-πέντε στελέχη σε μια κυβέρνηση αμιγώς neo-ΠαΣoΚ, με αντιπρόεδρους που αποτελούν εγγύηση της συνέχισης του καταστροφικού έργου της και γαρνιτούρα από τον θορυβώδη εκλεκτό των βαρόνων των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης.
Με 49-50 υπουργούς το «ευέλικτο σχήμα» του Παπαδήμου πείθει ότι στην μεταβατική περίοδο δεν υπάρχουν ελπίδες, ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Καλείται να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έκανε τον προκάτοχό του να εγκαταλείψει.
Ο λαός, που σύμφωνα με την καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειξε «ικανοποιημένος», στην πραγματικότητα, άλλα πράγματα ζητάει.
Ο λαός, που σύμφωνα με την καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειξε «ικανοποιημένος», στην πραγματικότητα, άλλα πράγματα ζητάει.
Η θεαματική «αλλαγή» που είχε προαναγγελθεί αλλά καθυστέρησε για επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να φανεί πόσο μελετήθηκε από τους τρεις «λαοπρόβλητους ηγέτες», αποτελεί έμμεση επιβεβαίωση μιας «σωστής πολιτικής», που ακολούθησε «λάθος πρωθυπουργός».
Όλο το πολιτικό σύστημα τρέχει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου την οποία η ΝουΔούλα είχε καταδικάσει πριν λίγες ημέρες.
Όλοι, όχι μένει η πολυδιασπασμένη αριστερή πτέρυγα της Βουλής. (Αλλά με το ΚΚΕ να εξαγγέλλει πως δεν ανήκει στην Αριστερά…). Που έχει σηκώσει το μπαϊράκι της αντίστασης απέναντι στις ευρωπαϊκές επιλογές, προκαλώντας φοβία στο λαό, μπας και μας διώξουν από το «σωτήριον ευρώ».
Για να θυμηθούμε λίγο τις αλχημίες (ένθεν κακείθεν) που μηχανεύτηκαν για την ένταξή μας στην Ευρωζώνη με το ένδοξο 345 κόμα τόσο δραχμούλες…
Καπάκι έρχεται και η ιταλική οικονομική κρίση. Της τρίτης πιο εύρωστης οικονομίας στην Ευρώπη.
Η οικονομική κρίση της μπαλαφάρας της παγκοσμιοποίησης σείει συνθέμελα την θεωρία περί τεμπέληδων στην Ελλάδα. Αλλά άντε να μαζέψεις όσα βοήθησε να γραφούν και να ειπωθούν επί δύο χρόνια ο «ηγέτης» που διαφήμιζε στο εξωτερικό με απανωτές δηλώσεις τη χώρα που μόλις είχε κληθεί να κυβερνήσει.
Τα λάθη όμως μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δεν αναγνωρίζονται. Ούτε από εκείνη που έρχεται, όταν με το καλό το επιτρέψουν οι προστάτες μας.
Ελπίζω, την αισιοδοξία που εκφράζουν οι ποδηγετούμενες δημοσκοπήσεις , για την λαϊκή αισιοδοξία να είναι η ίδια, όταν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Η οποία, αποτελεί προϊόν τερατογένεσης μια και ουδείς πιστεύει πως ξαφνικά (μέσα σε τέσσερις ημέρες) δημιουργήθηκαν οι συνθήκες να τα βρουν άνθρωποι που μεταξύ τους, (μας είχαν κάνει να πιστέψουμε) πως δεν έλεγαν ούτε καλημέρα.
Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά: Το Οκτώβριο μόνο, πέρασαν τα σύνορα 10.000 νέοι λαθρομετανάστες. Ένα θέμα που έχει ξεχαστεί: Θα εφαρμοστεί άραγε κάποτε ένα πραγματικό «πόθεν έσχες» για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από υπουργικές θέσεις, αρκετά χρόνια πίσω;
Και για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Η τρόϊκα επιστρέφει για να μείνει!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου