Ετικέτες

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ο Bob Ross, Ο Άμυαλος Μεθύστακας Του Τυχαίου Και Η Έβδομη Μουρμούρα…


 



«Αρμονίη ἀφανὴς φανερῆς κρείττων»
Ηράκλειτος

Τοκ! Τοκ!
«Ποιος είναι;»
«Ο Παράγοντας του Πεπρωμένου και της Αλλαγής που ελέγχει τα πάντα.»
«Είσαι αλήθεια ο Παράγοντας του Πεπρωμένου και της Αλλαγής που ελέγχει τα πάντα;»
«Όχι, βέβαια, κουτορνίθι. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είμαι ο Άμυαλος Μεθύστακας του Τυχαίου.»
Τομ Ρόμπινς, «Villa Incognito»

ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

12/8/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 5 εμφανίσεις
jacqueline-roseτου Παναγιώτη Ήφαιστου.
Σε αναφορά με το βιβλίο της RoseJacqueline, “Το ζήτημα του σιωνισμού”, Εκδόσεις Ποιότητα https://t.co/HhPTgqw5Lgκαι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του σύγχρονου κρατοκεντρικού διεθνούς συστήματος
Για ακόμη μια φορά ο πόλεμος στην Μέση και Μείζονα Ανατολή προκαλεί εκατόμβες. Η θέση που υιοθετείται στην παρούσα παρέμβαση είναι ότι η πολιτικά ορθολογιστική πολιτική σκέψη και οι ορθολογιστικές πολιτικές αποφάσεις απαιτούν διάκριση μεταξύ, από την μια πλευρά, αντικειμενικής περιγραφής και ερμηνείας των γεγονότων της διεθνούς πολιτικής –κάτι που πρωτίστως απαιτεί γνώση για τον χαρακτήρα του κρατοκεντρικού διεθνούς συστήματος– και από την άλλη πλευρά διατύπωσης υποκειμενικών αξιολογικών θέσεων.
Οι αξιολογικές θέσεις, υποστηρίζεται, μπορεί να είναι είτε προϊόν άγνοιας, συναισθηματισμού και κολλημάτων σε θεωρήματα και ιδεολογήματα είτε πολιτικά ορθολογιστικές θέσεις συμβατές με το εθνικό συμφέρον και την στρατηγική εκπλήρωσής τους. Τουτέστιν, η μόνη πολιτικά ορθολογιστική σκέψη είναι αυτή η οποία στηρίζει τα συμφέροντα ενός κράτους.

Ανάληψη της ευθύνης για τα ναζιστικά εγκλήματα ή «επεξεργασία του παρελθόντος»;



syggelakisτου Αριστομένη Συγγελάκη.
Η γερμανική αντινομία και οι πρόθυμοι Έλληνες που είδαν το τυρί αλλά όχι τη φάκα.
Για την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία το 2014 είναι σημαντική χρονιά: πρώτα απ’ όλα είναι η 70η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας, της πρωτεύουσας που πάλεψε όσο καμιά άλλη για την απαλλαγή από το χιτλερικό ζυγό και η απελευθέρωσή της προκάλεσε ντελίριο χαράς και υψηλές προσδοκίες για μακρά περίοδο ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας, που όμως διαψεύστηκαν βίαια από τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο που ακολούθησαν˙  είναι, επίσης, η 70η επέτειος μεγάλων Ολοκαυτωμάτων, που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εις βάρος του λαού μας (Πύργοι και Ερμακιά Εορδαίας, Κλεισούρα Καστοριάς, Σακτούρια και Κρύα Βρύση Ρεθύμνης, Καμάρες και Μαγαρικάρι Ηρακλείου, Υπάτη, Δίστομο, Ανώγεια, Χορτιάτης, Κοκκινιά, Κορωπί κ.α. αλλά και εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων)˙ φέτος είναι, τέλος, η 100η επέτειος από την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, που αποτέλεσε ένα πραγματικό σφαγείο για τους λαούς της Ευρώπης και, δυστυχώς, η δυσμενής του κατάληξη δεν συνέτισε την πρωταίτια της πρόκλησής του Γερμανία, η οποία οδήγησε ξανά τον πλανήτη στον όλεθρο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η μεσαία τάξη ψυχορραγεί στα νύχια των νέων μαυραγοριτών…

 
 

 

Του Νίκου Λακόπουλου

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ * ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

Η μεσαία τάξη ψυχορραγεί στα νύχια των νέων μαυραγοριτών
Διαταγές πληρωμής, ακάλυπτες επιταγές, κατασχέσεις και «κόκκινα δάνεια» συνιστούν εκρηκτικό μείγμα 

Οι πρεσβείες φεύγουν από το κέντρο


Η πρεσβεία της Ελβετίας εξετάζει τη μετεγκατάστασή της βορειότερα.
Η πρεσβεία της Ελβετίας εξετάζει τη μετεγκατάστασή της βορειότερα.
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Στη μεγάλη λίστα των οργανισμών, όπως τα υπουργεία αλλά και άλλοι φορείς και επιχειρήσεις, που έχουν πάρει τον δρόμο της «εξόδου» από το κέντρο των Αθηνών, προς τα προάστια, προστίθενται τώρα και πολλές ξένες πρεσβείες.

Ετσι, μετά την πρεσβεία της Χιλής, που μετακόμισε από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας στην Κηφισιά, τον δρόμο προς τα βόρεια προάστια και ειδικότερα το Χαλάνδρι παίρνει και η καναδική πρεσβεία, ενώ οι σχετικές πληροφορίες θέλουν ανάλογες μετεγκαταστάσεις να εξετάζουν και άλλες πρεσβείες, όπως αυτές της Γερμανίας και της Ελβετίας.

ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Η ΑΟΖ, η Ελλάδα και το μάθημα της Αλβανίας

Του Θεόδωρου Καρυώτη
Ακολουθήσαμε, 40 χρόνια τώρα, μια παθητική εξωτερική πολιτική και ποτέ δεν αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες. Υπογράψαμε μια άριστη οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών το 2009 με την Αλβανία που ήταν απόλυτα συμβατή με το Δίκαιο της Θάλασσας και πρέπει εδώ να τονιστεί ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ, το 2009, δημιούργησε μια άψογη συμφωνία που τιμά ιδιαίτερα την ομάδα που την διαπραγματεύτηκε.

Δημιουργούσε όμως ένα κακό προηγούμενο για την Τουρκία διότι αυτή η συμφωνία έδινε πλήρη δικαιώματα στα ελληνικά νησιά και η οριοθέτηση έγινε βάσει της «μέσης γραμμής» που αντιπαθεί τόσο η Τουρκία και φυσικά αποτελούσε ένα πολύ κακό προηγούμενο γι’ αυτήν.

Έτσι, ζήτησε από την Αλβανία να την ακυρώσει και τα κατάφερε.

Τώρα οι Αλβανοί προκαλούν λέγοντας ότι θα βάλουν στη φυλακή την επιτροπή που διαπραγματεύτηκε αυτή τη συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα Καθημερινή έγραψε πρόσφατα:

«Τον Μάιο του 2014, ο κ. Μπουσάτι κάλεσε δημόσια την Εισαγγελία των Τιράνων να ασκήσει έρευνα για την υπογραφή της συμφωνίας το 2009. Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αλβανικής Βουλής, ο κ. Μπουσάτι είχε δηλώσει ότι έχουν βρεθεί παραβιάσεις του νόμου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά το 2009 και πρόσθεσε ότι η Εισαγγελία μπορεί να διερευνήσει κατά πόσο ή όχι παραβιάσθηκε το άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης από 5 ώς 10 έτη για «συμφωνίες με ξένες χώρες για την εν μέρει ή πλήρη παράδοση εδαφών». Στη συνέχεια αυτών των δηλώσεων, το αλβανικό ΥΠΕΞ διαβίβασε στην Εισαγγελία όλο το σχετικό υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες αργότερα, η Αλβανία έλαβε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από την Ε.Ε.»

Ξαφνικά, μετά από αυτή την εξέλιξη, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 δημοσιεύτηκε μια συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα που, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Στην περίπτωση της Συμφωνίας, εφαρμόστηκαν όλοι οι νόμοι και οι κανόνες του κράτους. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στηρίζεται στη διεθνή Συνθήκη του Montreux. Υπάρχουν δύο μέθοδοι.

Στο 96% μέχρι 98% των περιπτώσεων, εφαρμόζεται αυτή που εφαρμόστηκε στην περίπτωση μας, και ονομάζεται μέθοδος του αναλογικού κανόνα και θα μπορούσε να την ελέγξει οποιοσδήποτε που έχει στοιχειώδεις γνώσεις από γεωμετρία και τοπογραφία.

Η δεύτερη μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε σε ποσοστό μικρότερο από το 2% των περιπτώσεων, είναι η μέθοδος των κόλπων που εισέρχονται σε βάθος στην στεριά. Τι απαιτεί η δεύτερη μέθοδος; Απαιτεί από τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν πόσο θα πάρει η μία και πόσο η άλλη. Στην Ευρώπη η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε σε 2 ή 3 περιπτώσεις. Στη μία περίπτωση, μεταξύ της Γερμανίας και της Δανίας, όπου η Γερμανία αποδέχθηκε τα αιτήματα της Δανίας.

Μετά από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η κυβέρνησή μου κατέστησε σαφές στην ελληνική πλευρά ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εκδοχή εκτός από την εφαρμογή της απόφασης. Και πρότεινε να παραπεμφθεί το θέμα στο Δικαστήριο, ώστε να αποφασίσει το Δικαστήριο.»

Και καταλήγει με την παρακάτω, πολύ παράξενη παράγραφο:

“Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε και ζήτησε να μην παραπεμφθεί στο Δικαστήριο του Αμβούργου, διότι ο πρόεδρός του ήταν Έλληνας και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα, αλλά στο Δικαστήριο της Χάγης, κάτι για το οποίο και εμείς δεν είχαμε αντιρρήσεις.”

Η τελευταία αυτή παράγραφος είναι εντελώς ακατανόητη διότι αναφέρει ότι η τότε κυβέρνηση Καραμανλή-Μπακογιάννη συμφώνησε η υπόθεση αυτή να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και όχι στο Διεθνές Δικαστήριο του Δίκαιου της Θάλασσας που εδρεύει στο Αμβούργο γιατί ο τότε Πρόεδρος του Δικαστηρίου ήταν Έλληνας! Μπορεί να μας πει ο κύριος Μπερίσα το όνομα του Έλληνα Προέδρου του Διεθνούς Δικαστηρίου του Δίκαιου της Θάλασσας (International Tribunal for the Law of The Sea); Το Δικαστήριο του Αμβούργου, από τότε που δημιουργήθηκε, δεν είχε ποτέ Έλληνα Δικαστή.

Επίσης ο κύριος Μπερίσα αναφέρει και μια άλλη μεγαλύτερη ανακρίβεια λέγοντας ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έγινε με βάση την Διεθνή Συνθήκη του Montreux. Η Οριοθέτηση έγινε με βάση τη νέα Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας του 1982. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο της όλης υπόθεσης και πρέπει στην κατάλληλη στιγμή να εξηγήσει στην Αλβανία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ακυρώσει αυτή την Συμφωνία και να ειδοποιήσει την γείτονα χώρα πως εάν δεν επικυρώσει αυτή τη Συμφωνία, τότε ο αγωγός ΤΑΠ δεν θα περάσει από το έδαφός της και η Ελλάδα δεν θα της επιτρέψει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.

Τα αυτονόητα, βέβαια, δύσκολα γίνονται αντιληπτά στην Ελλάδα.
=====================================================================

Β)Σημαντική πτώση των εμβασμάτων μεταναστών προς Αλβανία

Τα περισσότερα εμβάσματα προέρχονται από την Ελλάδα (42%) και ακολουθούν η Ιταλία (38,5%) και οι ΗΠΑ (8,1%). 

Στο επίπεδο των 115,0 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα εμβάσματα που έστειλαν οι Αλβανοί μετανάστες στις οικογένειές τους στην Αλβανία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014, όπως αναφέρει η εφημερίδα Shqip των Τιράνων επικαλούμενη στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ποσό αυτό ήταν 159 εκατ ευρώ, ενώ σε σύγκριση με το 2007 τα εμβάσματα, που ισοδυναμούσαν με το 13% του ΑΕΠ, έχουν μειωθεί κατά 33% ή κατά 430 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Αλβανίας, η μείωση των εμβασμάτων προήλθε από την κρίση σε αρκετές χώρες όπου εργάζονται οι μετανάστες και από την επιστροφή μεγάλου μέρους εξ αυτών στην Αλβανία, γεγονός που, όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, έχει αναγκάσει την αλβανική κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της προς άλλους τομείς, όπως η αγροτική παραγωγή και η βιομηχανία εξόρυξης, προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Τα περισσότερα εμβάσματα προέρχονται από την Ελλάδα (42%) και ακολουθούν η Ιταλία (38,5%) και οι ΗΠΑ (8,1%).

Ιράκ: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Χάιντερ Αλ Αμπάντι

Από τον πρόεδρο της χώρας
EPA/ALI ABBAS
Ο Χάιντερ Αλ Αμπάντι κατείχει τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής (φωτογραφία αρχείου).
Ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο στέλεχος του σιιτικού συναπισμού «Κράτος Δικαίου» Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

Ο συνασπισμός είναι ο μεγαλύτερος στην ιρακινή Βουλή και από αυτόν προέρχεται και ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Νούρι Αλ Μαλίκι.
Ο κ. Αμπάντι κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Τουρκία: Θρίαμβος αλλά και «παγίδες» για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ερντογάν

Υπόσχεται συμφιλίωση, εμπόδιο οι μειωμένες συνταγματικές αρμοδιότητες του προέδρου

REUTERS/MURAD SEZER
Το προβάδισμά του Ερντογάν ήταν τελικά μικρότερο από όσο είχαν προβλέψει ορισμένοι παρατηρητές, αλλά σε κάθε περίπτωση έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία και μάλιστα στον πρώτο γύρο.
Μια «νέα εποχή συμφιλίωσης» υποσχέθηκε στους πολίτες της Τουρκίας, μετά τη νίκη του από τον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι του Ισλαμικού Κράτους»


Δηλώσεις Ράσμουσεν
REUTERS/YVES HERMAN
«Εάν κάποιος από τους συμμάχους μας, και στην περίπτωση αυτή ιδίως η Τουρκία, απειληθεί από οποιαδήποτε πηγή, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε την άμυνα της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου συμμάχου», σημείωσε.
Το ΝΑΤΟ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπίσει την Τουρκία, που είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, εάν η χώρα απειληθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν πετύχει σημαντικές νίκες στο Ιράκ και τη Συρία το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

ΛΟΓΙΑ ΑΙΣΧΡΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΟΥΦΙΑ:Σοφία Βούλτεψη: «Τι θα λέγαμε μετά; Δώσαμε τη μισή Κύπρο αλλά σώσαμε τα ροδάκινα»,

Τα ροζάκινα της οργής


Σχέδιο για αποζημίωση των παραγωγών μετά το ρωσικό εμπάργκο
Αγώνα δρόμου προκειμένου να «σβήσει» τη φωτιά που άναψε σε χιλιάδες παραγωγούς το ρωσικό εμπάργκο σε προϊόντα, δίνει η κυβέρνηση. Οι 3.000 νταλίκες που επέστρεψαν γεμάτες από τα ρωσικά σύνορα πιέζουν τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Οικονομικών να βρουν λύσεις είτε για να προωθηθούν αλλού τα προϊόντα είτε για να αποζημιωθούν, κυρίως οι ροδακινοπαραγωγοί που έχουν καταστραφεί.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δεσμεύεται για αποζημιώσεις με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη στο Mega και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κουκουλόπουλο στον ΑΝΤ1 να δηλώνουν ότι δεν θα πληρώσουν οι παραγωγοί το ρωσικό εμπάργκο. «Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο, η παραγωγή τους μένει απούλητη. Ό,τι και να συμβεί θα αποζημιωθούν, είτε με εθνικά είτε με κοινοτικά χρήματα», δήλωσε η κ. Βούλτεψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες τόνοι προϊόντων σαπίζουν ήδη στα ψυγεία. Μόνο στην Ημαθεία 9.000 τόνοι ροδάκινων παραμένει αδιάθετο. Οι αγρότες κινητοποιούνται και το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εξαγωγέων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης και Φλώρινας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Η κόρη του Ισάακ ενήλικη πλέον αποδίδει τιμές στον πατέρα που δεν είδε ποτέ

18 χρόνια από τον μαύρο Αύγουστο
Η Αναστασία Ισαάκ καταθέτει στεφάνι στον τάφο του πατέρα της. Γεννήθηκε λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του πατέρα της και φέτος έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια


Πέρασαν 18 χρόνια από τον μαύρο Αύγουστο, που ο Τάσος Ισαάκ πρώτα έπεφτε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα των Γκρίζων Λύκων και λίγες μέρες μετά ο Σολωμός Σολωμού κρεμόταν από τον ιστό καθώς δεχόταν τα πυρά.

Γερμανοελληνοτουρκικές Τρωάδες στο Πυθαγόρειο Σάμου


Ζουμπουλάκης Γιάννης 
Μία διεθνής παράσταση βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη σε νέα μετάφραση του Γερμανού Καθ. Ούλριχ Ζιν στις 16, 17 και 18 Αυγούστου 
Ο θίασος της παράστασης «Οι γυναίκες της Τροίας»

Ο Γερμανός καθηγητής Ούλριχ Ζιν

Ως γνωστόν στις «Τρωάδες», ο Ευριπίδης αφηγείται την τύχη των γυναικών της Τροίας στον απόηχο ενός χαμένου πολέμου. Η Τροία έχει ισοπεδωθεί και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την προοπτική της υποδούλωσης και της αιχμαλωσίας μακριά από την πατρίδα τους. Οπως οι περισσότερες τραγωδίες έτσι και αυτή υπερβαίνει τα στενά πλαίσια του τόπου και του χρόνου αποτελεί μία πανάρχαια προειδοποίηση για τις βίαιες συγκρούσεις και τις συνέπειές τους. Αυτό το «σπάσιμο» τόπου και χρόνου φαίνεται στην παράσταση «Οι γυναίκες της Τροίας»που είναι εμπνευσμένη από τις «Τρωάδες» και υπήρξε το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνεργασίας: το Θέατρο και η Φιλαρμονική της Θουριγγίας της Γερμανίας, το Tiyatro Medresesi Κιρκιντζέ της Τουρκίας και το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου συνεργάστηκαν με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Γερμανίας.

Ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη έφερε στο φως εντυπωσιακό τάφο


Ο σημαντικός τάφος χρονολογείται στο 325 – 300 π.Χ.
Μπροστά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού τάφου βρίσκονται οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στις ανασκαφές στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη. Στην περιοχή, η οποία φυλάσσεται τα τελευταία 24ωρα από μεγάλη αστυνομική δύναμη, καταγράφεται έντονη κινητικότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για όλες εξελίξεις.

Ποιοι είναι οι Γεζίντι που κινδυνεύουν με αφανισμό από τους τζιχαντιστές του Ιράκ -Μία κοινότητα υπό διωγμό [εικόνες]


Ποιοι είναι οι Γεζίντι που κινδυνεύουν με αφανισμό από τους τζιχαντιστές του Ιρά
Τα τελευταία 24ωρα ο πλανήτης μαθαίνει για τους Γεζίντι. Είναι από τις περιπτώσεις που ο κόσμος στρέφει το βλέμμα του σε ξεχασμένες κοινότητες μόνο τις στιγμές της μεγαλύτερης φρίκης. Οπως αυτές που ζουν οι χιλιάδες Γεζίντι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές του Ιράκ, που είναι αποφασισμένοι να τους αφανίσουν αν δεν αλλαξοπιστήσουν.

Σοκ με την αυτοκτονία του Ρόμπιν Ουίλιαμς



image


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο διάσημος ηθοποιός Robin Williams βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Οι πρώτες πληροφορίες, όσον αφορά στον θάνατο του 63χρονου ηθοποιού, κάνουν

λόγο για αυτοκτονία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός, ο οποίος ζούσε με τη σύζυγό του, κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα.
Οι έρευ