Ετικέτες

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

How Rome goes steampunk in 1407 ad




I was browsing through the many and various timelines where the roman empire survives and becomes a globe spanning empire. And so far i've only found timelines where the empire conquers everything before 500 or variations of that. So I figured that i''d try to make , what I perceive as a sensible alternative timeline. its my first tl, be gentle 

ΠΕΡΙ "ΑΙΡΕΤΙΤΚΩΝ"



Μανωλια Μανου15 Ιουλίου 8:06 μ.μ.
Κυριακὴ τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου
Ἔθεσαν τὸν λύχνον τῆς ὁμολογίας «ὑπὸ τὸν μόδιον»!
Εἶναι αὐτοὶ ποὺ «τοὺς βαρεῖς ἤλασαν, καὶ λοιμώδεις λύκους, τῇ σφενδόνῃ τῇ τοῦ Πνεύματος, ἐκσφενδονήσαντες, τοῦ τῆς Ἐκκλησίας πληρώματος». Εἶναι αὐτοί, ποὺ ὁμολόγησαν τὴν ἀληθινὴ Πίστη περὶ τοῦ Χριστοῦ καὶ Θεοῦ, καὶ λόγῳ αὐτῆς τῆς ὁμολογίας ἐδιώχθησαν, προπηλακίστηκαν, ἔχασαν τὸν θρόνο τους καὶ ὑπέστησαν τόσο καὶ τόσα δεινά, γιατὶ κράτησαν τὴν Πίστιν «ἐπὶ τὴν λυχνίαν», ὅπως ἀκούσαμε στὴ σημερινὴ εὐαγγελικὴ περικοπή, «λάμπειν πάσαις Ἐκκλησίαις τε καὶ ψυχαῖς, καὶ παντὶ τῷ τῆς οἰκουμένης πληρώματι, μηκέτι εἰκαζόμενον, μηδὲ τῇ διανοίᾳ σκιαγραφούμενον, ἀλλὰ καὶ φανερῶς ἐκλαλούμενον» (Γρηγορίου Θεολόγου).
Καὶ σήμερα, πολλοὶ Πατέρες «καίουσι» τὸν «λύχνον» τῆς ὁμολογίας καὶ μᾶς ἔμαθαν κι ἐμᾶς νὰ τὸν ἀνάψουμε. Μὰ κατόπιν (στοὺς ἐσχάτους καιροὺς ποὺ διανύουμε), ἔθεσαν αὐτὸν «τὸν καιόμενον λύχνον ὑπὸ τὸν μόδιον»· καὶ κατὰ τὸν Μ. Ἀθανάσιον: «ὡς υἱοὶ τοῦ αἰῶνος ὄντες τούτου, φρονίμως πεποιήκασι (σ.σ. ἡ ἀσύνετος φρόνηση), κρύπτοντες ὑπὸ τὸν μόδιον τὸν ἑαυτῶν λύχνον, ἵνα νομίζηται φαίνειν, καὶ μὴ φαινόμενος ἀποσβεσθῇ καταγινωσκόμενος» (Μ. Ἀθανασίου).

Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι



Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουλίου 15, 2012
Του Αρίστου Δοξιάδη
 ΛΟΓΟΠΛΑΙΣΙΟ
Καθαρεύουσα και δημοτικήΟ τρόπος που συζητάμε για την οικονομία άλλαξε άρδην, μέσα σε λίγους μήνες. Πριν ξεσπάσει η δική μας κρίση του χρέους ο δημόσιος διάλογος δεν διέφερε πολύ από τον αντίστοιχο στις δυτικές χώρες. Είχαμε τις κλασικές συζητήσεις υπέρ του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, υπέρ της τόνωσης της ζήτησης ή της περικοπής δαπανών, για το φιλελευθερισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, κ.ο.κ.
Λίγοι σχολιαστές επέμεναν στις ελληνικές ιδιαιτερότητες.2 Για παράδειγμα ότι το Δημόσιο δεν είναι Δημόσιο όταν το έχουν αλώσει ιδιωτικά και συντεχνιακά συμφέροντα, και το ιδιωτικό δεν είναι ιδιωτικό όταν ζει από το δημόσιο χρήμα.Αλλά αυτές οι φωνές δεν ήταν παρούσες ούτε στο λόγο των κομμάτων, ούτε των καναλιών, ούτε φυσικά στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Το τουρκικό σχέδιο αμφισβήτησης



Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Αρκιών , από απόστρατο Τούρκο συνταγματάρχη , ο οποίος έχει κάνει το ίδιο για το Αγαθονήσι ,δεν είναι τυχαία. 

Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας εκατοντάδων νησιών και νησίδων στο Αιγαίο, είναι από το 1996 και τη κρίση των Ιμίων μια στρατηγική που η Άγκυρα ακολουθεί πιστά. Και έχει επιχειρήσει να επενδύσει τις θέσεις με δήθεν “επιστημονικό μαδύα”.

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλάκας στο βιβλίο του “Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου”, μας θυμίζει το έγγραφο Αττίλα Ατές, που αποδεικνύει την προσπάθεια της Τουρκίας να υποστηρίξει ότι εκατοντάδες νησιά και νησίδες του Αιγαίου, αν δεν είναι τουρκικά ,δεν είναι πάντως ούτε ελληνικά και άρα πρέπει ...να συζητηθούν.


Διαβάστε περισσότερα...

Στα “μαχαίρια” οι γλωσσολόγοι για τα Ελληνικά!



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 15, 2012
20120715-145913.jpgEκατό σαράντα καθηγητές Πανεπιστημίου, εξειδικευμένοι στην ελληνική γλώσσα υπογράφουν αναλυτικό κείμενο για το θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί σχετικά με τους φθόγγους και τα φωνήεντα της γλώσσας μας. Αφορμή είναι ένα κείμενο που υπογράφεται από μία δασκάλα δημοτικού σχολείου της Ραφήνας, για το βιβλίο της Γραμματικής της Ε΄και ΣΤ΄τάξεις του δημοτικού.

2 χρόνια από το θάνατο του Σωκράτη Γκιόλια



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 15, 2012
Αυτή την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 στις 8:00π.μ θα αρχίσει η Θεια Λειτουργία στους Αγίους Αναργύρους Ηλιούπολης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μνημόσυνο στην μνήμη του Σωκράτη. Στις 10.00 θα τελεστεί τρισάγιο στο κοιμητήριο Ηλιούπολης.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε δολοφονηθεί άνανδρα στις 19 Ιουλίου 2010…

Κύπρος: Eπέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 15, 2012
20120715-132609.jpgΤριάντα οκτώ χρόνια μετά ξαναζωντανεύουν σήμερα Κυριακή στην Κύπρο οι μνήμες από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 της χούντας των Αθηνών και της κυπριακής ΕΟΚΑ Β΄ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκλελεγμένου τότε προέδρου της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Σε όλες τις πόλεις ήχησαν οι σειρήνες, σε υπόμνηση της αποφράδας ημέρας, στις οκτώ και είκοσι το πρωί, ώρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα τάνκ με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Η τελευταία νύχτα του Σωκράτη



ΤΡΊΤΗ, 3 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012



"Ο θάνατος του Σωκράτη", J. L. Davint, 1787

«Ανήρ γενναιότατος και εν φιλοσοφία και εν πολιτεία»
(Ζήνων ο Ελεάτης)


Γράφει ο ζωγράφος
Γεράσιμος Γερολυμάτος


Ο Ήλιος πλησίαζε στη δύση του εκείνη την ημέρα του φθινοπώρου του 399 π.Χ, του πρώτου έτους της 95ης Ολυμπιάδας. Μια ημέρα καθ΄όλα συνηθισμένη, κι όμως απείχε πολύ απ΄το να είναι μια οποιαδήποτε ημέρα για την πόλη της Αθήνας. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι Αθηναίοι πολίτες στην αγορά και στα γυμναστήρια, δεν είχαν άλλο θέμα συζήτησης από την καταδίκη του Σωκράτη και την εκτέλεση την ίδια ημέρα, της ποινής του θανάτου που του επέβαλλε έπειτα από δύο ψηφοφορίες το δικαστήριο

Θεοφάνης ο Έλληνας



ΔΕΥΤΈΡΑ, 2 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012



Θεοφάνης ο 'Ελληνας-Παρθένος & Βρέφος [1380] (1)
Πινακοθήκη Τρετιάκοφ-Μόσχα

Γράφει και επιμελείται

Ο δάσκαλος Κων/νος Κρεκούζος        

Ο Ελληνισμός της Ρωσίας έχει μεγάλη και ένδοξη ιστορία. Οι ρίζες του προχωρούν ως τα έγκατα της αχανούς χώρας κι είναι αδύνατο να τις παρακολουθήσει κανείς χωρίς τη βοήθεια του μύθου. Ιδιαίτερα η ιστορία της αρχαίας (Βυζαντινής) Ρωσίας είναι ιστορία του Ελληνισμού της. Μία μεγάλη και επιβλητική τοιχογραφία συνθέτουν οι προπάτορές μας εκείνοι, που όσο κι αν προσπαθούν να την καλύψουν τα επιχρίσματα του χρόνου, στα οποία «χείρες ασεβείς» προσθέτουν με το δικό τους «βέβηλο τύπο», έκπληκτοι παρακολουθούμε την επική και μεγαλειώδη πορεία τους στις αχανείς και άξενες στέπες της άγνωστης και βάρβαρης τότε χώρας των Ρως. Οι ιθαγενείς λαοί απ’ αυτούς θα οδηγηθούν στο προσκήνιο της ιστορίας και θα γευθούν

Τοπωνύμια: μια άγνωστη πτυχή της τοπικής ιστορίας της Δυτικής Αθήνας


ΔΕΥΤΈΡΑ, 9 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012




Μαγγανοπήγαδο στον Ελαιώνα 
Επιμέλεια κειμένου: Γ. Παναγιωτόπουλος

Πολλές φορές μελετούμε για την περιοχή στην οποία διαμένουμε και για την ομορφιά της. Πόσοι όμως άραγε από εμάς γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία γι΄αυτήν; Πόσοι γνωρίζουν, παραδείγματος χάριν, από πού προήλθε η ονομασία της;

Στρατηγός (ΕΑ) Stanley McChrystal : "Ώρα να επαναφέρουμε τη στρατιωτική θητεία "



 Η θητεία, ώς συνδετικός ιστός της Αμερικανικής κοινωνίας 

McChrystal: Time to bring back the draft 

Gen. Stanley McChrystal, the former top commander of international forces in Afghanistan, said this week that the United States should bring back the draft if it ever goes to war again.
"I think we ought to have a draft. I think if a nation goes to war, it shouldn't be solely be represented by a professional force, because it gets to be unrepresentative of the population," McChrystal said at a late-night event June 29 at the 2012 Aspen Ideas Festival. "I think if a nation goes to war, every town, every city needs to be at risk. You make that decision and everybody has skin in the game."

Μεγάλες εκστρατείες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας: ήρθε η ώρα να τις συνηθίσουν


ΣΆΒΒΑΤΟ, 14 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012

Μεγάλες εκστρατείες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας: ήρθε η ώρα να τις συνηθίσουν

Μεγάλες εκστρατείες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας: ήρθε η ώρα να τις συνηθίσουν

Η ΝΈΑ ΜΑΚΡΙΝΉ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΜΙΆΣ ΜΕΓΆΛΗΣ ΜΟΊΡΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΏΝ ΠΛΟΊΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΦΏΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΎ ΠΟΛΕΜΙΚΟΎ ΝΑΥΤΙΚΟΎ ΈΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΈΣΕΙ ΚΑΙ ΝΈΟ ΚΎΜΑ ΤΊΤΛΩΝ ΜΕ ΘΈΜΑ «ΟΙ ΡΏΣΟΙ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ». ΕΞΆΛΛΟΥ, Η ΕΞΉΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΞΕΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ, ΕΊΝΑΙ ΕΎΚΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΔΎΣΚΟΛΗ.

Κάποτε οι μακρινές εκστρατείες ήταν πρότυπο και συνηθισμένος τρόπος ύπαρξης του Πολεμικού Ναυτικού της Σοβιετικής ΄Ενωσης. Στον Ατλαντικό, τη Μεσόγειο, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό πάντα βρίσκονταν δεκάδες πλοία μάχης και υποστήριξης, καθώς επίσης και υποβρύχια, που εκτελούσαν την μαχητική υπηρεσία τους στις «καθορισμένες περιοχές». Ο σοβιετικός Στόλος, που υστερούσε πολύ λίγα ως προς την δραστηριότητα στον Παγκόσμιο Ωκεανό από τον βασικό του αντίπαλο- τις Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ, αρχίζοντας περίπου από τα μέσα-τέλη της δεκαετίας του '60 ήταν μόνιμος «παράγοντας ισχύος» στους ωκεανούς. Αυτή η πρακτική μόνιμης μαχητικής υπηρεσίας έπετρεπε τη διατήρηση του Στόλου σε καλή κατάσταση.

15η Ιουλίου 1974: ένα κενό στο Χρόνο, μία πληγή στη Μνήμη


Kίμωνος, του Αθηναίου 
Το προεδρικό μέγαρο μετά την κατάληψη του από την εθνοφρουρά
Το έγκλημα
Το πρωινό της 15ης Ιουλίου του 1974, ο Χρόνος στη Λευκωσία σταμάτησε. Τέθηκε σε κίνηση ο μηχανισμός υλοποίησης ενός ειδεχθέστατου εγκλήματα σε βάρος του Ελληνισμού. Η Εθνική Φρουρά, με επικεφαλής Ελλαδίτες αξιωματικούς και κατ’ εντολήν της Ιωαννιδικής χούντας των Αθηνών, εκδήλωσε στρατιωτικό πραξικόπημα με σκοπό την ανατροπή και – πιθανότατα – τη φυσική εξόντωση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Το έγκλημα αυτό είχε βαρύτατες συνέπειες. Η κυριότερη και  καθοριστικότερη – και σίγουρα ο μόνος, πραγματικά, λόγος για τον οποίο σχεδιάσθηκε και εκδηλώθηκε το Πραξικόπημα – δεν άργησε παρά λίγες μόνο ημέρες.
Στις 20 Ιουλίου του 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και μετά από δύο φάσεις στρατιωτικών επιχειρήσεων, κατέλαβε το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι υπόλοιπες θλιβερές συνέπειες του πραξικοπήματος είχαν στόχο απλά να ετοιμάσουν το έδαφος για την επερχόμενη κύρια συνέπειά του, την εισβολή των Τούρκων και τη διαίρεση του νησιού. Ωστόσο, είναι σοβαρότατες και πρέπει να αναφερθούν. Η παρανοϊκή ενέργεια της 15ης Ιουλίου καταρράκωσε κυριολεκτικά το ηθικό και τη συνοχή μίας βαθιά διαιρεμένης κοινωνίας, διχασμένης ήδη από την αρχή του δεκατετραετούς ανεξάρτητου βίου  της και ταλαιπωρημένης το τελευταίο διάστημα από τη δράση διάφορων οργανώσεων όπως το «Εθνικό Μέτωπο» και η «ΕΟΚΑ Β», των οποίων ο ρόλος και η διαδρομή παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Διέλυσε ουσιαστικά τον – ήδη προβληματικό, μετά την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας  – αμυντικό ιστό του νησιού, ενώ αποδεκάτισε  και αποδιοργάνωσε τις πλέον αξιόμαχες μονάδες της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς[i]. Δημιούργησε απίστευτες εικόνες εμφύλιου σπαραγμού, προκάλεσε άγριες αδελφοκτόνες μάχες στο κέντρο μίας ζωντανής πρωτεύουσας, γέμισε τα νοσοκομεία από νεκρούς και τραυματίες, άδειασε την ψυχή της Κύπρου από την ελπίδα. Όποιος ενδιαφέρεται, ας διαβάσει τα οικεία αποσπάσματα από τα σχετικά πρόσφατα βιβλία που αναφέρονται στις σημειώσεις αυτού του κειμένου και θα ζήσει έναν πραγματικό εφιάλτη ..

Ποια τα παράξενα του ανθρώπινου σώματος


Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ποια τα παράξενα του ανθρώπινου σώματος

undefined
Ποια είναι τα παράξενα του ανθρώπινου σώματος; Διαβάστε τα παράξενα του ανθρώπινου σώματος που σοκάρουν.

Το ανθρώπινο σώμα έχει τρομερές ικανότητες , μπορεί να τρέξει με απίστευτη ταχύτητα, να πηδήξει πολλά μετρά, να επιζήσει πτώσεις από πολλά χιλιόμετρα και να κάνει αυτό που μερικοί θεωρούν ακατόρθωτο.


 Όλα αυτά τα εκπληκτικά κατορθώματα όμως δεν θα ήταν δυνατά άμα δεν υπήρχαν μερικά άκρως παράξενα και περίεργα πράγματα στο ανθρώπινο σώμα που έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες.


Διαβάστε μερικά παράξενα του ανθρώπινου σώματος:

• Όσο παίρνει να διαβάσετε αυτή την πρόταση το σώμα σας θα έχει αναπλάσει 50.000 κύτταρα που έχουν πεθάνει. Επίσης μέχρι το τέλος της ημέρας το σώμα ενός ανθρώπου θα έχει «κατασκευάσει» 300 δισεκατομμύρια καινούργια κύτταρα.

• Άλλο ένα παράξενο γεγονός του ανθρωπινού σώματος είναι ότι σε 1 ώρα η καρδιά δουλεύει αρκετά για να παράγει αρκετή ενεργεία για να σηκώσει έναν τόνο από μέταλλο.

• Επίσης η καρδιά θα χτυπήσει 3000 εκατομμύρια φορές σε 70 χρόνια και θα μεταφέρει 48 εκατομμύρια λίτρα αίματος στο υπόλοιπο σώμα.

• Το πιο βαρύ όργανο του ανθρωπινού σώματος είναι ο εγκέφαλος, ο όποιος δεν νιώθει καθόλου πόνο αφού δεν έχει νευρά που μπορούν να αντιληφτούν τον πόνο.

• Όλα αυτά τα νευρά του ανθρωπινού σώματος είναι συνολικά 72 χιλιόμετρα και η δουλεία τους είναι να μεταφέρνουν σήματα και ενεργεία στον εγκέφαλο ο όποιος χρησιμοποιεί την ενεργεία μιας λάμπας. Τέλος ο εγκέφαλος είναι πιο ενεργός την νύχτα παρά την ημέρα.

• Η δουλεία του στομαχιού είναι να χωνεύει το φαγητό που καταπίνουμε, αλλά το στομάχι πρέπει κάθε 2 εβδομάδες να αναπλάσει τα εσωτερικά του τοιχώματα γιατί αλλιώς θα χωνέψει τον εαυτό του.

• Το μοναδικό όργανο του ανθρωπινού σώματος που δεν μπορεί να αναπλάθει.

• Έχει επιβεβαιωθεί ότι όλα τα αγγεία του ανθρωπινού σώματος φτάνουν τα 96 χιλιόμετρα άμα κάποιος τα τεντώσει .

• Τα 3 (τρία) πράγματα που ονειρευτέ μια έγκυος γυναίκα είναι: 1) βατράχια 2) σκουλήκια και τέλος φυτά.

• Ο εγκέφαλος είναι ροζ και όχι άσπρος όπως τον κάνουν οι ταινίες.

• Συνολικά, 32 εκατομμύρια μικρόβια ζουν στο δέρμα ενός ανθρώπου.

• Τέλος η καρδιά μιας γυναικάς χτυπάει πιο γρήγορα από την καρδιά ενός άντρα και αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες (συνήθως) έχουν πιο αγχωτική ζωή από τους άντρες και γιατί η καρδία πρέπει να είναι πιο δυνατή για να μπορεί να υποστήριξη ένα παιδί.


Πηγή: http://www.fimes.gr
You might also like:

Οι εργαζόμενοι στον χυτα Φυλής και ΣΜΑ Σχιστού ζητούν το αυτονόητο


Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Οι εργαζόμενοι στον χυτα Φυλής και ΣΜΑ Σχιστού ζητούν το αυτονόητο

undefined
Με διάταξη υπουργικής απόφασης που επιδέχεται παρερμηνειών, προσπαθούν να ξεχωρίσουν εργαζόμενους στον χυτα Φυλής και ΣΜΑ σχιστού ανάλογα με τις ειδικότητες, έτσι ώστε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να μην καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους στους προαναφερόμενους χώρους, τόνισε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ Γιώργος Ζαχαρόπουλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που
προέκυψε συγκάλεσε Δ.Σ στις 3/7/2012 όπου ελήφθη ομόφωνη απόφαση να σταλεί άμεσα επιστολή στον Πρόεδρο και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό στα μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α για στήριξη του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων αλλά και στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για άμεση συνάντηση μαζί του, προκειμένου να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη της υπουργικής απόφασης, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους χώρους ανεξαρτήτου ειδικότητας να είναι δικαιούχοι του επιδόματος.

 O Πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, θα συγκληθεί εκ νέου το Δ.Σ προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για δυναμικές πλέον ενέργειες.

Ωστόσο ο κ. Σγουρός κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ ζήτησε και έλαβε από τα μέλη την ομόφωνη απόφαση τους για την στήριξη του αιτήματος των εργαζομένων

Επιμέλεια: Κώστας Μιλόβας



Πηγή : zougla.gr_blog

«Επιπλέον 200.000 μετανάστες ετησίως χρειάζεται η Γερμανία»



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 23, 2012

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας σε έκθεσή της!

Μήπως να τους ..εξυπηρετήσουμε γιατί είδαμε πολύ ανάπτυξη και δεν μπορούμε άλλο;

Η Γερμανία χρειάζεται περίπου 200.000 μετανάστες επιπλέον ετησίως για να αντισταθμίσει τη δημογραφική πτώση και να στηρίξει την ανάπτυξή της!

Η Γερμανία σχεδιάζει να αυξήσει στα 67 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης και προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους μετανάστες

Η χώρα υποδέχθηκε πέρυσι 177.300 μετανάστες, προερχόμενους κυρίως από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.

Ένα αρχέγονο μουσικό όργανο. Η Σῦριγξ του Πανός.



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 23, 2012
Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΑΥΛΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Ο Αρκαδικός θεός Πάνας
, ο θεός της Φύσης και των ποιμένων, τον περισσότερο καιρό τον περνούσε ανάμεσα στα βράχια, στα βουνά και στα ρυάκια σκορπώντας στην πλάση τις μελωδίες του σουραυλιού του.
Αυτός πρώτος είχε φτιάξει τη
σύριγγα, δηλαδή το σουραύλι.

Τουρκικής καταγωγής ο Όμηρος και ο Πυθαγόρας σύμφωνα με τους Τούρκους!



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 23, 2012
undefinedΕίναι λογικό ο κάθε λαός να βλέπει την ιστορία με τα δικά του μάτια. Εμείς όμως “βγάλαμε” τα μάτια μας μόνοι μας και οι Τούρκοι βλέπουν ότι θέλουν! Οσο δεν τους αντικρούει κανείς ακόμα και οι Μάγιας θα γίνουν απόγονοί τους.Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ’ Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και ξεχνάει το κρυφό σχολειό. Το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους 
Τούρκους μαθητές ότι:…
-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται… σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το ικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Απόπειρα δημιουργίας τεχνητής μειονότητας “Μακεδόνων” στην Ελλάδα με 7.000 προσφυγές


by arch

 
Μία οργανωμένη και παχυλά χρηματοδούμενη προσπάθεια τεχνητής δημιουργίας "μακεδονικής μειονότητας" ανακόπηκε από το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, όταν το τελευταίο απέρριψε ομαδική προσφυγή Σκοπιανών, που υποστήριζαν ότι "κατάγονται από την Ελλάδα και τους έχει κατασχεθεί παράνομα η περιουσία τους" και ζητούσαν να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να τους επιστραφούν οι περιουσίες, που απώλεσαν μετά τον ανταρτοπόλεμο το 1949 και την φυγή τους!
Όλα αυτά εν μέσω της πρωτοφανούς εγκατάλειψης των εθνικών θεμάτων. ειδικά από το 2009 και μετά. 
Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ως αναρμόδιο και παρέπεμψε τους Σκοπιανούς στα ελληνικά δικαστήρια ως αρμόδια για να κρίνουν επί της ουσίας την υπόθεση.
Το εντυπωσιακό που καταδεικνύει και το οργανωμένο της υπόθεσης είναι ο αριθμός των Σκοπιανών που προσέφυγαν κατά της χώρας μας: Περισότεροι από 7.000! Αρκετοί για να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα, αλλά και κοινωνικό πρόβήμα, αφού αφορά περιουσίες, σε περίπτωση που γινόταν δεκτό του αίτημά τους.

Μάχη της Αλαμάνας Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ


Μάχη της Αλαμάνας Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 23, 2012

Γράφει η Σοφία Τ.

Η μάχη της Αλαμάνας ήταν μια από τις πολεμικές εμπλοκές της Eπανάστασης του 1821 με νικηφόρα έκβαση για τους Τούρκους και ήττα των Ελλήνων. Στην μάχη(23/04/1821(κατά κάποιους ίσως και 1822) πληγώθηκε ο Αθανάσιος Διάκος και τελικά βρήκε ηρωικό θάνατο, αφού εκτελέστηκε βάναυσα από τον Ομέρ Βρυώνη. ΜΑΧΗ Μετά την εξέγερση των Ελλήνων, ο Ομέρ Βρυώνης, διοικητής του τουρκικού στρατού, κατέβηκε με 8.000 άνδρες από την Θεσσαλία για να καταπνίξει την επανάσταση στην Πελοπόννησο

Πανό αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στο Βρετανικό Μουσείο



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 24, 2012
Πανό αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στο Βρετανικό Μουσείο
Μια σημαντική πρωτοβουλία υποστήριξης της χώρας μας στο Λονδίνο, όπου άνθρωποι του συνασπισμού για την αντίσταση, κινήματος που έχει ιδρύσει ο βετεράνος βρετανός πολιτικός Tony Benn ύψωσαν στην αίθουσα των γλυπτών του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο πανό αλληλεγγύης για την Ελλάδα.
Τα μέλη της ομάδας χαρακτηρίζουν την κίνηση συμβολική καθώς το Λονδίνο επισκέπτεται αντιπροσωπεία του συλλόγου ελλήνων αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης για τις περικοπές δαπανών στον χώρο τους.
Το πανό έγραφε: ”Δεν μπορούμε να πληρώσουμε, δεν θα πληρώσουμε. Αλληλεγύη προς την Ελλάδα”.

mediagate.gr
Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 24, 2012
Πανό αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στο Βρετανικό Μουσείο
Μια σημαντική πρωτοβουλία υποστήριξης της χώρας μας στο Λονδίνο, όπου άνθρωποι του συνασπισμού για την αντίσταση, κινήματος που έχει ιδρύσει ο βετεράνος βρετανός πολιτικός Tony Benn ύψωσαν στην αίθουσα των γλυπτών του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο πανό αλληλεγγύης για την Ελλάδα.
Τα μέλη της ομάδας χαρακτηρίζουν την κίνηση συμβολική καθώς το Λονδίνο επισκέπτεται αντιπροσωπεία του συλλόγου ελλήνων αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης για τις περικοπές δαπανών στον χώρο τους.
Το πανό έγραφε: ”Δεν μπορούμε να πληρώσουμε, δεν θα πληρώσουμε. Αλληλεγύη προς την Ελλάδα”.

mediagate.gr

Η Κιβωτός της Διαθήκης βρίσκεται στην Αιθιοπία και ίσως ο κόσμος την αντικρίσει για πρώτη φορά


Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 24, 2012
Με τρομερό ενδιαφέρον διαβάσαμε την αναφορά της Daily Mail.
H ταλαιπωρημένη οροφή σε ένα μικρό, οθρόδοξο εκκλησάκι στην Αιθιοπία είναι η αφορμή να αποκαλυφθεί στο ευρύτερο κοινό η Κιβωτός της Διαθήκης που, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, έχει μέσα της τις δύο πέτρινες επιγραφές με τις 10 εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή. 
Ο μικρός ναός που φέρεται να φιλοξενεί την Κιβωτό της Διαθήκης Ο πρώτος ναός που φιλοξένησε την Κιβωτό της Διαθήκης ήταν ο Ναός του Σολομώντα και η ύπαρξή της για τους ιστορικούς, φέρει τον ίδιο μύθο όπως το Άγιο Δισκοπότηρο ή ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μύθος που αποτυπώθηκε με τον …

«Μη αποδεκτές πολιτικές που σκοπεύουν να πλήξουν τους Βορειοηπειρώτες στη Χειμάρρα»



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 25, 2012
Με αφορμή τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις ακινήτων Βορειοηπειρωτών στη Χειμάρρα, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:….
«Με αφορμή τα όσα πληροφορούμαι για τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις ακινήτων Βορειοηπειρωτών στη Χειμάρρα, καλώ τους αρμόδιους να στρέψουν το βλέμμα τους στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Η Ελλάδα οφείλει να συμπαρασταθεί στους γηγενείς της Χειμάρρας και να προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές πολιτικές που σκοπεύουν να πλήξουν, περαιτέρω, το ελληνικό στοιχείο»
exofitsio

Τι θα συμβεί στο κόσμο αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα;



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 25, 2012
Όλοι γνωρίζουμε ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων απειλεί με καταστροφή την ανθρωπότητα.
Όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής,παρουσιάζει μία σειρά πραγματικά συγκλονιστικών στοιχείων. 
Που αφορούν στη περιορισμένη έστω χρήση πυρηνικών όπλων. Το κείμενο με τα στοιχεία που υπογράφει η πρόεδρος Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον: “Πυρηνικός λιμός 1 δις εκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν με περιορισμένη χρήση πυρηνικών Πέρυσι με αφορμή την επέτειο του Τσερνόμπιλ και με την τραγωδία της Φουκούσιμα να συνεχίζεται παρουσιάσαμε τεκμηριωμένη μελέτη για τις επιπτώσεις στην υγεία 25 χρόνια μετά το Τσέρνομπιλ.

Ευγένιος Delacroix



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 26, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Ο Ευγένιος Delacroix(Eugène Ferdinand Victor Delacroix)(1798-1863). Μεγάλος Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος(19ος αι.), που επηρέασε την ζωγραφική συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ιμπρεσιονισμού. Εμπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα(π.χ. Ελληνική και Γαλλική Επανάσταση) και από ένα ταξίδι του στο Μαρόκο. ΒΙΟΣ Γεννήθηκε 26/04/1798 στο Charenton-Saint Maurice κοντά στο Παρίσι και ήταν το 4ο παιδί του Charles-François Delacroix, υπουργού Εξωτερικών του Διευθυντηρίου.

3 ΢ΕΠΣΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 2012 ΜΑ΢ ΓΤΡΙ΢ΑΝ ΠΙ΢Ω ΢ΣΟ 1974



 
26 Απριλίου 2012
 
3 ΢ΕΠΣΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 2012
 
ΜΑ΢ ΓΤΡΙ΢ΑΝ ΠΙ΢Ω ΢ΣΟ 1974
 
Κυριάκος Τόμπρας
*
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ
 
ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ
 3
νξεία ηνπ Λανχ καο ξνο η ιατή πξαξρία α ηλ ελή αλεμαξηζία.Πξνιήε ην ξαμφκα ηνπ ΠΑΠΑΖΜΟΤ
 
α  βάλαπζ εζβνιή
 
ηνπΝΣ
 
ζηλ ΔΛΛΑΑ
 
γα λα δρνηνκεί  ΔΔ
 
α λα ανηειέζε ηειά έλα λένΟΗΚΟΝΟΜΗΚΟ
 
νξκηήξν ησλ ΣΡΑΠΔΕΩΝ
 
α ηο
 
ΚΔΡΟ΢ΚΟΠΗΑ΢
 
ζηλαλαηνιή Μεζφγεν.
 
Μεηαβιήε  αηξίδα καο ζε μέθξαγν ακέι, γα λα δαβξσεί  ννλνκίακαο αφ ηο νιπελέο ερεξήζεο ησλ Ζ.Π.Α. α ηο ΔΔ, κε η ζπλεξγαζίαάληα ηνπ ληφνπ κεηαξαηνχ εθαιαίνπ. Γα λα καξαεί  ειιλή χαξνο,γα λα κλ ανδίδε ν δξψηαο ηνπ αγξφη, γα λα ζπλερζηεί  κεηαλάζηεπζ, ξνζθνξά θηλήο εξγαζίαο ζηλ ξσηεχνπζα, κα α ζηλ μεληά, ηλ Δπξψ,ηλ Απζηξαιία, ηνλ Καλαδά.