Ετικέτες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με βρετανική αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος

Συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με βρετανική αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 19, 2012

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με βρετανική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από συνδικαλιστές της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος (Labour Party), αντιπροσώπων βρετανικών οργανώσεων κατά της λιτότητας, καθώς και του βρετανικού Συνασπισμού Αντίστασης «Είμαστε Όλοι Έλληνες». Ο τελευταίος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία βουλευτών του βρετανικού Εργατικού Κόμματος ως ανταπόκριση στο κάλεσμα των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Γλέζου για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πολίτες. Χαίρει της υποστήριξης όλων των μεγάλων συνδικάτων της χώρας και πολλών μελλών του βρετανικού κοινοβουλίου.

" Το Στέμμα τῶν Αὐγῶν”

Στέμμα τῶν αὐγῶν” ονόμασε ο Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο ελεήμων, αυτοκράρορας Νικαίας (1222-12540), ένα διάδημα που δώρισε στην σύζυγο του, το οποίο στόλιζαν μαργαριτάρια και πολύτιμοι λίθοι, τους οποίους οποίους απέκτησε με την πώληση...
αυγών από το κτήμα του! Το στέμμα αυτό ενσάρκωνε ένα ολόκληρο πρόγραμμα για την ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας! Πρώτος ο αυτοκράτορας έδωσε το καλό παράδειγμα στη γεωργία! Τα αυτοκρατορικά κτήματα ορίσθηκε να γίνουν πρότυπα για να δείξουν στους υπηκόους τι μπορεί ν’ αποφέρει η φροντισμένη και συνετή οικονομική διαχείρηση στη γεωργία, την αμπελοκομία και την κτηνοτροφία.

Μιχάλης Ιγνατίου: Δύο όψεις, ίδιο νόμισμα. Εκλογές στη Ρωσία, «πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Μιχάλης Ιγνατίου: Δύο όψεις, ίδιο νόμισμα. Εκλογές στη Ρωσία, «πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να επικρίνουν τους Ρώσους, διότι δεν έχουν καμία διαφορά από αυτούς: και οι δύο παλεύουν για τα συμφέροντά τους.
 
Μιχάλης Ιγνατίου: Δύο όψεις, ίδιο νόμισμα. Εκλογές στη Ρωσία, «πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ
Όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής δεν μπορεί να μην αντιλήφθηκαν την ανακούφιση του νέου προέδρου της Ρωσίας, ο οποίος –αν και δεν το έδειχνε τις προηγούμενες ημέρες– είχε κυριαρχηθεί από φόβο για το ενδεχόμενο εκλογικής ήττας. Στην Αμερική πίστευαν πως εάν οι αντίπαλοί του, με τη βοήθεια των ΜΚΟ, που χρηματοδοτήθηκαν από την Ουάσιγκτον, έσερναν τον Πούτιν σε β' γύρο, από μόνη της η εξέλιξη αυτή θα συνιστούσε ήττα και θα άνοιγε το δρόμο για δια μαρτυρίες και αμφισβητήσεις, που ανέμεναν πως θα ανάγκαζαν το νέο Ρώσο πρόεδρο σε συνεχή άμυνα, η οποία φυσιολογικά θα έφερνε φθορά και θα τον μετέτρεπε από τολμηρό κυβερνήτη σε αδύναμο πολιτικό ανθρωπάκι.

Ο Γρηγόρης, ο Βαγορής και ο Θεόφιλος

Ο Γρηγόρης, ο Βαγορής και ο Θεόφιλος

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Μάρτιος είναι σημαντικός μήνας για ολόκληρο τον Ελληνισμό, αφού εκτός από την έναρξη του αγώνα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία, το μήνα αυτό έχασαν τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι για τα εθνικά ιδανικά και για την πατρίδα τρεις σημαντικοί ήρωες του Κυπριακού Αγώνα.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΠΡΟΣ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΑΣΑ

Δαμασκηνός ηγούμενος προς Ιμπραήμ πασά
Υψηλότατε αρχηγέ των οθωμανικών αρμάτων χαίρε,
«Ελάβομεν το γράμμα σου και είδαμεν τα όσα γρά­φεις, ηξεύρομεν πώς είσαι εις τον κάμπον των Καλαβρύτων πολλάς ημέρας και ότι έχεις όλα τα μέσα του πολέμου, ημείς δια να προσκυνήσωμεν είναι αδύνατον, διότι ήμεθα ορκωμένοι εις την πίστιν μας ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν πολεμούντες, και κατά το αϊνί μας (πίστη μας) δέν γίνεται να χαλάση ο Ιερός όρκος της πατρίδος μας. Σε συμβουλεύομεν όμως να υπάγης να πολεμήσης άλλα μέρη, διότι αν έλθης εδώ να μας πολεμήσης και μας νικήσης δέν είναι μεγάλον κακόν, διότι θα νικήσης παπάδες, αν όμως νικηθής, το όποιον ελπίζομεν άφευκτα με την δύνσμιν του Θεού, διότι έχομεν και θέσιν δυνατήν και θα είνε εντροπή σου, και τότες οι Έλληνες θα εγκαρδιωθούν και θα σε κυνηγούν πανταχού. Ταύτα σε συμβουλεύομεν και ημείς και κάμε ως γνωστικός το συμφέρον σου, έχομεν και γράμματα από την βουλήν και ερχιστράτηγον Θ. Κολοκοτρώνην, ότι εις πάσαν περίστασιν πολλήν βοήθειαν θα μας στείλουν, παλληκάρια και τροφάς, και ότι ή θα ελευθερωθώμεν τάχιστα ή θα αποθάνωμεν κατά τον Ιερόν όρκον τής πατρίδος μας. Δαμασκηνός ο Ηγούμενος και συν οι εμοί παπάδες και καλόγηροι».
Τη 21 Ιουνίου 1827 Μεγασπήλαιον.
Εκ του αρχείου του Μεγάλου Σπηλαίου