Ετικέτες

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Τι είναι το ΚουαρτέτοΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ….(Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Νόμπελ στην υποκρισία…



STOCKHOLM: Nobel Prize Award Ceremony 2010.
Μα τι έκπληξη. Την περίοδο που ο δυτικός ιμπεριαλισμός τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην Ρωσία και επιθυμεί να την υποδείξει σαν τον μεγάλο εχθρό της ανθρωπότητας, το Νόμπελ (όπως ανακοινώθηκε σήμερα) πάει σε μια συγγραφέα, Svetlana Alexievich, για το έργο της που ”απεικονίζει την σκληρότητα της ζωής στην Σοβιετική Ένωση” και το πόσο αυταρχική και βάρβαρη είναι η σημερινή Ρωσία και το πόσο δημοκρατικό ήταν το φασιστικό Ουκρανικό Μέινταν. Με την ανακοίνωση του βραβείου δήλωσε:”Author Svetlana Alexievich said she had wept when she saw photographs of those shot dead during street protests in Kiev in February 2014 against a Moscow-leaning president.The subsequent pro-Russian separatist uprising in eastern territories, which has killed over 8,000 people, was a result of foreign interference, she said, pointing the finger at Russia. “It is occupation, a foreign invasion,” she said.”


Η ευρωπαική επιτροπή των Νόμπελ δεν βρήκε συγγραφέα που γράφει για την δημοκρατία και ανθρωπιά στην Ευρωπαική Ένωση των μνημονίων, θυμήθηκε την Σοβιετική Ένωση. Δεν είδε πουθενά κάτι για την Συρία και την Ευρώπη φρούριο, τους πνιγμένους στις θάλασσες της Ευρώπης….για το δημοκρατικό Μέινταν με τις ηρωικές σβάζτικες να βραβεύσουμε. Πόση αηδιαστική υποκρισία πλέον. Πόση βρώμα να βγάλει ακόμα αυτή η σάπια αστική Ευρώπη. Ο ρόλος ενός ανθρώπου του πολιτισμού είναι πρωτίστος η κριτική στον δικό του οίκο, όχι σε αυτούς που η αστικές του τάξεις θέλουν να ισοπεδώσουν και να απομυζήσουν.
Να μας θυμίσει κάποιος την τελευταία φορά που έδωσαν Νόμπελ για λογοτεχνικό έργο που αφορά την εισβολή στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Λιβύη, στην Γιουγκοσλαβία, ή σε ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σαουδική Αραβία.
Μετά τον διορισμό της Σαουδικής Αραβίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας σε συγγραφέα για το έργο της που υπερασπίζεται το φασιστικό Μέινταν, μένει να πάρει και το Νόμπελ Ειρήνης η Μέρκελ (που είναι πράγματι υποψήφια) για ”την παραδειγματική επίδειξη της αλληλεγγύης και των Ευρωπαικών αξιών στην Ελληνική υπόθεση”
για να οριστικοποιηθεί ότι ζούμε σε φαντασίωση του Γκέμπελς.

Aπό:
http://agkarra.com/
=======================================
 

B)Τι είναι το Κουαρτέτο που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης φέτος


ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ

nobel_10.10_708

Πολλοί θεώρησαν αιφνιδιαστική την απόφαση για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας.
Πρόκειται για μία ομάδα που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προάσπιση της δημοκρατίας στη συγκεκριμένη χώρα, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.
Το Κουαρτέτο αποτελείται από τέσσερις οργανισμούς της Τυνησίας: το Γενικό Εργατικό Σωματείο, τη Συνομοσπονδία Βιομηχανίας, Εμπορίου και Χειροτεχνίας, την Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Δικηγορικό Σύλλογο. Επικεφαλής σε αυτά, αντίστοιχα, είναι οι Χουσίν Αμπάσι, Γουιντέντ Μπουσαμαουί, Αμπντεσατάρ Μπεν Μουσά και Μοχάμεντ Φαντέλ Μαφούντ. Οπως ξεκαθάρισε η Επιτροπή του Νόμπεκ, το βραβείο απονέμεται στο Κουαρτέτο συνολικά και όχι ξεχωριστά σε καθέναν από αυτούς τους Οργανισμούς.
Η τετράδα σχηματίστηκε ως διαμεσολαβητής εκπροσωπώντας σημαντικά στοιχεία της κοινωνίας της Τυνησίας, προκειμένου να μετάσχουν στις διαπραγματεύσεις που έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της δημοκρατίας στη χώρα, τα τελευταία χρόνια. Το Κουαρτέτο σχηματίστηκε το 2013, σε μία δύσκολη στιγμή για την Τυνησία, όταν υπήρχε απειλή για την κατάλυση της δημοκρατίας μετά από διαφωνίες για τη θέση της θρησκείας στο κράτος και διάφορες πολιτικές δολοφονίες και εν μέσω έντονων διαδηλώσεων. Το Κουαρτέτο συνέβαλε στη διαπραγμάτευση της μεταβατικής περιόδου, με την παραίτηση της κυβέρνησης και την υιοθέτηση νέου συντάγματος.
Σύμφωνα με την επιτροπή του Νόμπελ επελέγη το Κουαρτέτο γιατί δημιούργησε μία εναλλακτική, ειρηνική πολιτική διαδικασία σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα ήταν στο χείλος του εμφύλιου πολέμου και με αυτό τον τρόπο συνέβαλλε ώστε η Τυνησία να υιοθετήσει σε ένα διάστημα μερικών ετών μία διακυβέρνηση που θα διασφαλίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα για το σύνολο του πληθυσμού, ανεξαρτήτως φύλου, πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Το Κουαρτέτο έχει αρκετή δουλειά ακόμη βέβαια. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι δύο επιθέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών συντάραξαν την Τυνησία φέτος, με 21 τουρίστες και έναν αστυνομικό να χάνουν τη ζωή τους σε επίθεση σε μουσείο το Μάρτιο και 38 άτομα- οι περισσότεροι τουρίστες- να εκτελούνται σε επίθεση σε θέρετρο τον Ιούνιο.
Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου