Ποσό 70 εκατ. στερλινών καλείται να καταβάλει η χρεωμένη Ελλάδα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Ως γνωστό, ο προϋπολογισμό της ΕΕ μοιράζεται μεταξύ των χωρών – μελών ανάλογα με το μέγεθος των οικονομιών τους.
Άρα, αν η οικονομία κάποιου κράτους εμφανίσει ανάπτυξη που δεν υπολογίστηκε, αυτό σημαίνει όλτι έχει πληρώσει λιγότερα από αυτά που της αναλογούν και οι υπόλοιπες επιβαρύνθηκαν με το ποσό που έπρεπε να είχε καταβάλει κανονικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η μεγάλη Βρετανία άρχισε μόλις να συμπεριλαμβάνει τα έσοδα από την πορνεία στο μέγεθος της οικονομίας της. Το ποσό αυτό – παρά το γεγονός ότι είναι μικρό – χάρη σε μια αλλαγή που συντελέστηκε στα στατιστικά λογιστικά πρότυπα προστέθηκε στον προϋπολογισμό της χώρας – κάτι που κανονικά θα 'πρεπε να είχε συμβεί πριν από χρόνια.
Ετσι, τώρα η Βρετανία άρχισε να συνυπολογίζει αυτά τα χρήματα στα νούμερα των προηγούμενων ετών για το μέγεθος της οικονομίας της.
Τι θα συμβεί όμως με τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει κάποιες χώρες; Θα μεταφερθούν από τις χώρες που στο παρελθόν πλήρωναν λιγότερα, στις χώρες που πλήρωναν πολλά. Απ'ό,τι φαίνεται, η ΕΕ φαίνεται να χάνει κάμποσα από αυτή τη μεταφορά – παίρνει πίσω περίπου 420 εκατ. ευρώ λιγότερα από αυτά που ξοδεύει. Ο μεγάλος κερδισμένος της διαδικασίας αναδιεκνύεται η Γαλλία που παίρνει πίσω 1 δισ. ευρώ, αλλά και η Γερμανία που της επιστρέφονται 780 εκατ. ευρώ.
Αντιθέτως, χαμένοι είναι πέραν της Βρετανίας που πρέπει να πληρώσει 1,676 δισ. στερλίνες και την Ολλανδία (506 εκατ. στερλίνες), οι χώρες του Νότου που έχουν πληγεί βαρύτατα από την κρίση: δηλαδή η Ιταλία που πρέπει να πληρώσει 268 εκατ. στερλίνες, η Ελλάδα 70 εκατ. στερλίνες και η Κύπρος, 33 εκατ. στερλίνες.
Επίσης, επιπλέον χρήματα θα κληθούν να καταβάλουν:
Δανία - 253 εκατ. στερλίνες
Πολωνία - 249 εκατ. στερλίνες
Αυστρία - 232 εκατ. στερλίνες
Πηγή:http://www.newmoney.gr/
Σημείωση: Να υπενθυμίσουμε ότι η Γερμανία νομιμοποίησε την πορνεία το 2002. Έδωσε στις γυναίκες (αλλά και τους άνδρες) που απασχολούνται στο χώρο του πληρωμένου έρωτα τη δυνατότητα να έχουν ασφάλιση και ένσημα σύνταξης όπως κάθε άλλος εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 400.000 (νόμιμες) ιερόδουλες στη χώρα.
Πάντως πολλοί είναι και αυτοί που επικρίνουν την τόσο φιλελεύθερη πολιτική του Βερολίνου στο θέμα αυτό υποστηρίζοντας πως η Γερμανία θα γίνει το "μπουρδέλο της Ευρώπης", όπως γράφει το BBC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου