σημ.Αμετανόητου: Το βιβλίο του Χέλμουτ Σμιτ “Η Αυτοδυναμία της Ευρώπης”,εκδόσεις Παπαζήση 2003 είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό για να μην πώ εξαιρετικό.Εχετε το υπόψιν σας…Νομίζω πλέον, ότι ο γηραιός αυτός πολιτικός έχει πολύ πιό φρέσκια ματιά από κάτι Ευρωμαϊντανούς…τα πράγματα νομίζω κι εγώ, ότι είναι σκούρα.
Για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο προειδοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.
“Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος γεννήθηκε λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα “Bild”.
“Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο (αυστριακής καταγωγής) συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του ‘Οι υπνοβάτες’”, πρόσθεσε.
“Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο (αυστριακής καταγωγής) συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του ‘Οι υπνοβάτες’”, πρόσθεσε.
Καταφέρθηκε εναντίον των υπαλλήλων και των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες, οι οποίοι “καταλαβαίνουν υπερβολικά λίγο” την εξωτερική πολιτική. “Θέτουν την Ουκρανία ενώπιον της δήθεν επιλογής να αποφασίσει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση”, εκτιμά αυτός που υπήρξε καγκελάριος της Γερμανίας από το 1974 ως το 1982.
Οι Βρυξέλλες “ανακατεύονται υπερβολικά στην εξωτερική πολιτική, ενώ οι περισσότεροι από τους ευρωπαίους επιτρόπους μόλις που την κατανοούν”, προσθέτει.
“Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει την Ουκρανία. Και μετά και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. Πρόκειται για μεγαλομανία. Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί”, τονίζει.
Για να αντισταθμισθεί η εξουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “που αποτελείται από 28 επιτρόπους και χιλιάδες γραφειοκράτες”, ο Σμιτ καλεί σε ένα “πραξικόπημα” που θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. “Αυτό θα επιτύχει μόνον αν το κοινοβούλιο εξεγερθεί”, λέει 19 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές.
Πηγή: http://news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου